AROMA Kortrijk : samen Thanksgiving vieren!

Één dag voor ze in de VS officieel Thanksgiving vieren, stond de kookworkshop AROMA in Kortrijk ook in het teken van dit feest van samen eten en samen leven.

Deze tweede editie van AROMA in Kortrijk was een speciale. In samenwerking met onze Kortrijkse partners OpenDeur vzw en Boekenhuis Theoria besloten we om een uitbreiding te organiseren op de traditionele kookworkshop. Vanaf 18u waren een 15-tal ingeschreven deelnemers welkom om samen te koken. De kookworkshop werd geleid door twee Amerikaanse kokkinnen, die ons leerden hoe we de traditionele kalkoen (met vulling) konden bereiden. Een deel van de groep ging aan de slag om lekkere pompoensoep te bereiden.

Vanaf 19u was iedereen welkom om langs te komen om te proeven van het resultaat van de kookworkshop. We vroegen aan iedereen die kwam om iets kleins mee te nemen om te delen. Dit kon variëren van eten, muziek, dans, voordracht,…

Dit bleek een succesformule, want al gauw hadden we een lange tafel vol desserts en eten! De muziek werd verzorgd door een getalenteerde violist uit Frankrijk en een drumspeler uit Iran. Na een mooie speech door de gastvrouwen over het belang en de boodschap van Thanksgiving was het tijd om te eten. Als dessert kregen we nog een mooie cover te horen door Sarah, die dicht bij de echte Nina Simone komt qua performance!

Een geslaagde en gezellige avond in een volle zaal, een succesrecept voor Thanksgiving.

Deel