Erfgoeddag in Brugge

Op 23 april 2017 is het opnieuw tijd voor Erfgoedweekend. Ook dit jaar worden er weer tal van activiteiten georganiseerd in heel Vlaanderen rond het thema ‘zorg’.

In Brugge nemen er opnieuw heel wat lidverenigingen van FMDO deel. Zo organiseert Voz Latina een workshop rond natuurlijke schoonheid waarbij ze je tonen hoe je een eigen verzorgingscrème kunt maken volgens Mexicaanse traditie. Griot Tschitenge vertelt je dan weer met veel passie over traditionele geneeswijzen in Congo en de manier waarop Congolezen vandaag de dag omgaan met ziekte en genezing. Everest Nepali Society laat kinderen tussen 8 en 12 jaar kennismaken met het Nepalese schrift tijdens een interactieve workshop in het Gezellemuseum. In het Psychiatrisch Ziekenhuis OLV kan je terecht in de kapel waar United Kirat Society een Nepalese dans demonstreert. United Kirat Society organiseert die dag ook een workshop Nepalese yoga. Tot slot kan je samen met de Tibetaanse vereniging TTC momo’s leren koken op grootmoeders wijze! Ook andere Brugse verenigingen bieden een waaier van activiteiten aan. Voor elk wat wils dus!

Meer info over het programma en reservatie: http://www.erfgoedcelbrugge.be/nl/erfgoeddag-2017 of telefonisch op 050 44 50 45.

Inschrijvingen starten op (Paas)maandag 17 april om 10.00 uur en lopen tot en met donderdag 20 april 2017.

 

Deel