Expo Hallo Baby

Wereldwijd kijken jonge ouders negen maanden lang ‘verwachtend’ naar de geboorte van hun baby. De komst van nieuw leven gaat dan ook gepaard met heel wat rituelen.
Suikerbonen, geboortekaartjes en de babyborrel ken je al. Maar wist je dat er ook nog heel wat andere geboorterituelen bestaan?  Hoorde je ooit  van het koken van 40 stenen? Over brood bakken in de vorm van een voet? Of over het verstoppen van een navelstreng in de tuin van de universiteit?
Elk gezin, en bij uitbreiding elke cultuur, heeft zijn eigen rituelen. De tentoonstelling Hallo Baby schetst een prachtig beeld van heel diverse geboorterituelen in Brugge en België – met foto’s, voorwerpen en verhalen. Ook onze lidverenigingen uit Brugge werkten hieraan mee!

Je kan de expo elke dag bezoeken in de H. Magdalenakerk van Brugge (Schaarstraat, naast het Astridpark) van 10u00 tot 17u00, en dit vanaf 29 april tot en met 11 juni.

Wil je net dat ietsje meer? Schuif dan mee aan de dialoogtafel over geboorterituelen op 15 mei om 19u30 tot 22u00 (in de H. Magdalenakerk).

Deel