Ontmoet nieuwe gidsen uit Brussel

We zijn via het project ‘Twee (t)huizen, één gids’ nieuwe gidsen rijker! Met veel plezier stellen wij vier heren uit verschillende landen voor: Alhadi uit Soedan, Bashar uit Syrië, Islam uit Egypte en Mohamed uit Algerije. Deze nieuwe Brusselaars nodigen jullie uit om kennis te maken met hun twee (t)huizen en om naar hun persoonlijke migratieverhalen te luisteren.

In de loop van december vinden de try-outs met de nieuwe gidsen plaats die bedoeld zijn voor diverse sociaal-culturele organisaties. Graag willen wij jullie feedback horen voordat de wandelingen gelanceerd worden. Interesse om deel te nemen aan één of meerdere wandelingen? Stuur dan snel een mailtje naar Simona via simona@fmdo.be of via 0479 23 09 88.

Hieronder vindt u de data van de try-outs:

Wandeling van Alhadi gaat op vrijdag 1 december door. We spreken af om 13u30 aan de metrohalte Madou (naast Carrefour Express). Alhadi is een jurist uit Soedan en gaat door het leven als een zeer actieve mensenrechtenactivist en een poet. Hij is een trotse inwoner van Sint-Joost-ten-Node. Tijdens zijn wandeling deelt Alhadi zijn liefde voor deze buurt en vooral voor zijn grootste liefde: de poëzie. Alhadi charmeert u met enkele van zijn mooiste Arabische gedichten.

Wandeling van Islam gaat op vrijdag 8 december door. We spreken af om 16u30 voor de metrohalte Weststation. Islam is een jonge man uit Egypte die over zijn liefde voor koken en zijn leven in Brussel vertelt. Aan de hand van zijn wandeling vertelt hij de geschiedenis van zijn thuisland en waarom hij van Molenbeek houdt.

Wandeling van Mohamed gaat op donderdag 14 december door. We spreken af om 14u30 aan de Anderlechtsepoort. Mohamed neemt u mee naar een wandeling vol van nostalgie en herinneringen. Deze 70-jarige dokter uit Algerije houdt van de geschiedenis en zijn geboortestad Touggourt, gelegen aan de Sahara.

Wandeling met Bashar gaat op woensdag 20 december door. We spreken af om 13u voor het gebouw van Munpunt. Bashar houdt niet van het beeld van door oorlog verscheurd Syrië en brengt daarom tijdens zijn wandeling een eerbetoon aan zijn herkomstland vol diversiteit, archeologische rijkdommen en heerlijke patisserie. Met veel liefde spreekt hij over boeken, film en muziek. Deze wandeling is al volzet!

Deel