Twee (t)huizen, één gids – BELvue

Deze nieuwe twee (t)huizen, één gids –editie is geïnspireerd op voorgaande edities maar richt zich ditmaal specifiek tot het BELvue-museum. Dit project richt zich op de Brusselaars van andere origine die hun thuisland aan de hand van verschillende sociale thema’s en/of objecten dichterbij het publiek brengen.

Het BELvue ligt in het hart van Brussel en is zowel het museum van België en zijn geschiedenis als een centrum voor de democratie. In de zalen van BELvue komen zeven maatschappelijke thema’s aan bod: democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal en Europa. Elk thema wordt verteld vanuit een hedendaagse invalshoek en wordt geplaatst binnen de geschiedenis van België. Hoe zijn België en de Belgen gekomen tot waar ze vandaag staan? De verhalen van de nieuwe Belgen kunnen zich daarbij naadloos aansluiten. Met een thematische aanpak en een moderne en interactieve opstelling biedt het museum de bezoeker de sleutels om een beter inzicht te verwerven in België en onze samenleving. Met ons project willen wij een beter inzicht geven in de levensloop van de nieuwe Brusselaars en hun persoonlijke geschiedenis. Zo leren de bezoekers de verhalen kennen van nieuw- en oudkomers op een informele en ontspannende manier.

Naast het werken rond de thema’s van het museum willen wij ook een bestaande ruimte uitbreiden met de mogelijkheid om er persoonlijke objecten van de gidsen tentoon te stellen. Op deze manier willen wij hun verhaal met het publiek delen.

Meer info en contact?

Babette Vergauwen

Babette@fmdo.be

0488/909 203

Meer informatie over het BELvue Museum vindt u hier:

https://www.belvue.be


Twee (t)huizen, één gids Goes Belvue is een samenwerking tussen volgende partners;