Twee (t)huizen, één gids in Antwerpen

Groepsfoto AntwerpenLaat je (ver)leiden en maak kennis met de twee (t)huizen van onze gidsen uit Antwerpen. Deze persoonlijke wandelingen zullen je zeker verrassen!

Gyanendra – Nepal
Gyanendra kwam in het kader van een masteropleiding naar Nederland. Tijdens zijn stage in Nepal, leerde hij zijn huidige vrouw kennen. Na het afronden van zijn studies, besloten ze  zich in Antwerpen te vestigen.  Gyanendra  volgde in België  lessen Nederlands en een bijkomende opleiding toerisme management. Sinds kort werkt hij in de toeristische sector.

Als ervaren (reis)gids, vertelt hij je graag meer over de Nepalese cultuur in Antwerpen.

Ilhan – Turkije
Ilhan werkte in Turkije als reisbegeleider toen hij viel voor de charmes van een Belgisch meisje. In 2012 besloten ze samen de sprong te wagen en  verhuisde hij naar Antwerpen. Ilhan keert regelmatig terug naar Turkije, waar hij reizen op maat organiseert en er werkt aan een toeristische gids.

Tijdens zijn wandeling doorheen Antwerpen legt hij verrassende linken tussen onze stad en de Turkse geschiedenis en cultuur.

Wendy – Peru
Wendy doctoreerde in Parijs, toen ze een aanbod kreeg van de UA om in Antwerpen te komen studeren. Hier leerde ze haar man kennen en na in verschillende landen te hebben gewoond, keerden ze terug naar Antwerpen.

Ga mee met Wendy om doorheen haar ogen naar Antwerpen te kijken.

Abdel – Palestina
Abdel besloot 18 jaar geleden om z’n woelige thuisland achter zich te laten en een betere toekomst voor z’n gezin te zoeken. Sindsdien woont en werkt hij in Antwerpen, waar hij o.a. een Palestijnse culturele vereniging opstartte.

Abdel vertelt z’n publiek voluit over zijn ervaring met Antwerpen en over de Palestijnse cultuur, die vaak verrassend anders is dan gedacht.

Kundan – Nepal
Kundan kwam in 2000 naar België en belandde uiteindelijk in Antwerpen. Na vele jaren zoeken, vond hij uiteindelijk enkele mooie kansen.

Kundan vertelt je graag meer over zijn ervaringen en cultuur en over zijn visie op de stad en haar inwoners.

Michel – Suriname
Michel besloot bijna 20 jaar geleden om naar Nederland te gaan, om daar de know how te zoeken om zijn thuisland te helpen. In 2008 kwam hij naar België en besloot zich hier te vestigen. Vandaag de dag is Michel erg actief binnen het Antwerpse verenigingsleven.

Michel neemt je op sleeptouw doorheen de buurt Antwerpen Noord, waar hij temidden van de rijke mix van culturen, zijn kijk op de stad en zijn cultuur vertelt.

Dessislava – Bulgarije
Dessislava trok voor haar studies naar Frankrijk, waar ze haar huidige man leerde kennen. Ze volgde hem naar Antwerpen, een stad  waar ze haar honger naar kunstgeschiedenis en architectuur kan stillen.

Tijdens haar wandeling vertelt Dessi over het leven als nieuwkomer in Antwerpen en werpt een verrassende blik op het  hedendaagse Antwerpen met zijn rijke geschiedenis.
Dit is een wandeling waarbij veel gewandeld wordt!

Klik hier om terug te gaan naar de overzichtspagina van het project Twee (t)huizen, één gids.