Twee (t)huizen, één gids in Oostende

Laat je (ver)leiden en maak kennis met de twee (t)huizen van onze gidsen uit Oostende. Deze persoonlijke wandelingen zullen je zeker verrassen!

Zout, peper en za’tar
Wandeling op de Torhoutsesteenweg. 

Oostende is een superdiverse stad geworden en heeft dus ook een grote diversiteit aan winkels. De Torhoutsesteenweg is een heel diverse straat met winkels van mensen met en zonder migratieachtergrond. Onze gidsen nemen jullie mee naar de verschillende winkels en gaan samen met jullie een gesprek aan met enkele winkeleigenaars langs de boeiende Torhoutsesteenweg. Tijdens de wandeling zijn er natuurlijk ook enkele ‘proevertjes’ en nadien komen we gezellig samen bij de koffietafel voor een babbeltje.

Dit is een wandeling waarbij veel wordt gestapt. Contacteer ons voor de beschikbaarheid van de gidsen.

DominiqueDominique – Congo

Dominique komt uit Congo, maar woont al 22 jaar in Oostende. Hij is ondertussen een echte Oostendenaar én kunstenaar in hart en nieren. Op een zeer eigenzinnige manier toont hij je graag de Congolese voetsporen die lopen door Oostende.

Dit is een wandeling waarbij veel wordt gestapt. Je  kan ze ook per fiets volgen.

 

DilipDilip – India

Dillip groeide op en werkte als leraar in een klein dorpje in India, maar verloor zijn hart aan een echte Oostendse. Hij volgde haar naar België en woont en werkt nu reeds zeven jaar in Oostende. Hij toont je graag zijn Oostende door een Indische bril.

Deze wandeling is enkel beschikbaar op zaterdag -en zondagnamiddag om 14u.

Kick off 2(t)Huizen 1 Gids OostendeSanju – Nepal

Sanju groeide op in Nepal en woont nu al 10 jaar in België met haar ouders, zus en broer. Ze is studente verpleegkunde. In het Maria Hendrikapark of op het strand komt ze tot rust, en maakt ze tijd om heerlijk weg te dromen. Sanju wil mensen laten kennismaken met de Nepalese cultuur, haar dromen en Oostende tonen door haar eigen bril.

     Deze wandeling is beschikbaar buiten de schooluren en tijdens de schoolvakanties. 


Kick off 2(t)Huizen 1 Gids Oostende (1)
Musa – Afghanistan

Musa is geboren in Teheran (Iran), maar heeft Afghaanse roots. 9 jaar geleden verhuisde hij met zijn familie naar België. Musa studeert farmaceutisch assistent, en in zijn vrije tijd houdt hij van rappen, muziek beluisteren, vloggen, uitgaan met vrienden… In zijn wandeling door Oostende vertelt & rapt Musa zijn verhaal, en laat hij je proeven van de Afghaanse cultuur in de Stad Aan Zee.

Deze wandeling is beschikbaar buiten de schooluren en tijdens de schoolvakanties. 

 Klik hier om terug te gaan naar de overzichtspagina van het project Twee (t)huizen, één gids.