Same Same, een spel over gelijke kansen

 

 

Same Same, zo werd het spel tegen racisme en discriminatie gedoopt. We zijn er hard aan bezig geweest de voorbije maanden, en de vorderingen mogen er zijn. Hoog tijd voor een update dus!

Het doel van het spel is te tonen wat racisme en discriminatie betekent voor diegene die dit ondergaan. Zij zijn een belangrijke stem die vaak over het hoofd wordt gezien. In dit spel zijn zij aan het woord. Zij delen hun ervaringen, hoe ze hierop reageerden en hoe dit hen beïnvloedt. Het spel GEEFT EEN STEM. Naast een stem geven we racisme en discriminatie ook EEN GEZICHT , de mensen vertellen waargebeurde verhalen, situaties die herkenbaar zijn. Met dit spel willen we deelnemers wapenen tegen racisme en discriminatie. We willen hen aan de ene kant bewust maken van de gevolgen van racistisch en discriminatief handelen, maar reiken hen ook handvaten aan over hoe ze kunnen reageren als ze zelf slachtoffer of bijstander zijn bij racisme en discriminatie.

Qua spelinhoud is Same Same grotendeels gebaseerd op het klassieke bordspelen zoals Monopoly, Ganzenbord,… Maar dat is een vooroordeel, want hoewel het  uitzicht zo is, is  Same Same inhoudelijk een heus debatspel geworden die gevoed wordt door waargebeurde getuigenissen van mensen uit onze achterban. Dit doen we aan de hand van filmpjes gelinkt aan een youtube-pagina.

FMDO was ook aanwezig op de lancering van de campagne (klik op de link voor het verslag van BRUZZ) van het Brusselse Kabinet van Gelijke Kansen. De campagne tegen racisme is sinds kort overal in Brussel te zien, in metrostations, bussen,…

 

 

Ben  je in Brussel getuige of slachtoffer van racisme ? Meld je snel aan via deze site: www.reageer-op-racisme.brussels  Je vindt er ook getuigenissen, tips om racisme aan te pakken en ook de verschillende projecten die passen in de campagne!

Het spel zal dus weldra gespeeld kunnen worden! Vanaf 2018 gaan we naar de verschillende groepen in Brussel, maar ook in Vlaanderen,  om met het spel te sensibiliseren. We houden jullie op de hoogte!

 

 

 

Deel