25 onderwijsambassadeurs afgestudeerd in Brugge

24 sep 2019

Maar liefst 25 onderwijsambassadeurs mochten hun diploma in ontvangst nemen van een trotse burgemeester Dirk De fauw en schepen Flankerend Onderwijsbeleid Pablo Annys in het stadhuis van Brugge. Dit is de tweede stad, na Oostende, waar FMDO het project Onderwijsambassadeurs heeft gelanceerd.

In dit project leren mensen met migratieachtergrond aan de hand van tien vormingen alles over het onderwijssysteem in België, met een focus op de Brugse kaart. Alle informatie uit deze vormingenreeks zit verwerkt in een educatief spel dat in verschillende talen werd ontworpen. Met dit spel komen de onderwijsambassadeurs vanaf januari 2020 langs in scholen of andere organisaties om het spel in een specifieke moedertaal te spelen met mensen uit hun eigen gemeenschap. De Onderwijsambassadeurs vormen een superdiverse groep. Ze komen uit 17 verschillende landen en spreken, naast het Nederlands, ook Arabisch, Bosnisch, Chinees, Engels, Frans, Nepalees, Russisch, Somali, Spaans, Swahili en Turks.  De bedoeling is dat nieuwkomers, die de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig zijn, met hun hulp de juiste keuzes voor hun kind zullen kunnen maken. 

In februari 2020 start bovendien een tweede groep mensen met deze vorming waardoor het talenaanbod en de expertise nog zal uitbreiden.

Voor verdere informatie, contact en boekingen kun je terecht bij projectcoördinator Jade via jade@fmdo.be of 0488 51 04 04.

 

Deel