25 onderwijsambassadeurs in Brugge op komst!

16 apr 2019

Ook in Brugge zijn we van start gegaan met ons project Onderwijsambassadeurs. Maar liefst 25 mensen uit 17 verschillende landen schreven zich in voor de eerste lessenreeks. Ondertussen hebben we al twee lessen over het schoolsysteem in Vlaanderen achter de rug en zijn we voor de derde les bij het CLB langs mogen gaan om hun werking te leren kennen. Nog op het programma staan vormingen over ouderparticipatie, cultuursensitiviteit in het onderwijs, huiswerkbegeleiding, naschoolse activiteiten en meertaligheid.

Elke vorming sluiten we af met een maaltijd samen. Ambassadrice Eman kookte voor de eerste vorming een heerlijke Syrische maaltijd voor de hele groep.

Syrische maaltijd

Syrische maaltijd gekookt door onderwijsambassadeur Eman

We zijn hoe langer hoe meer ook een groep vrienden aan het worden. Een deel van de ambassadeurs ging mee op uitstap naar Kortrijk op onze vrijwilligersdag en donderdag gaan we na de les samen Nepalees nieuwjaar vieren met onze ambassadrices Jyoti en Sumitrà!

Vrijwilligersdag 2019

Vrijwilligersdag 2019

In september is deze groep ambassadeurs klaar om anderstalige ouders wegwijs te maken in ons onderwijssysteem. Wil je als school hier graag beroep op doen? Neem dan zeker contact op met de projectcoördinator Jade via jade@fmdo.be of 0488 51 04 04. Wil je ook onderwijsambassadeur worden? In januari starten we met de tweede lessenreeks waar je nu al voor kan inschrijven via Jade.

Dit project is tot stand gekomen met de steun van de stad Brugge. In samenwerking met de Diversiteitsdienst, de Dienst Flankerend Onderwijs & de Jeugddienst van Stad Brugge en de vereniging SPOOR Brugge.

Deel