Aardbeving in Marokko: welke hulp kan je bieden?

11 sep 2023

Een zware aardbeving trof het Noord-Afrikaanse land Marokko op vrijdagavond 8 september rond 23 uur. De beving had een kracht van zeker 6.8 op de schaal van Richter. Een paar dagen later vonden overstromingen plaats in Libië door storm Daniel en twee dammen die braken. Het nieuws en de beelden over deze natuurrampen zijn aangrijpend. We leven mee met alle getroffenen, hun families en onze vrijwilligers die in onzekerheid leven over het lot van hun dierbaren en denken aan hen.

We bezorgen je hieronder een overzicht van acties via ons netwerk. Heb je een bepaalde vraag? Neem contact op met iemand van jouw regio.

Dar el Ward (Causes communes)
Je kan geld storten op het rekeningnummer BE21 0882 8479 2803. Vermeld bij je overschrijving ‘SOS Marokko’. Het geld wordt gebruikt voor dringende humanitaire hulp, de aankoop van tenten en voedsel voor de bevolking ter plaatse.

Meer info: Najat Saadoune – 0475 21 23 03

COB vzw

Capoeira Oostende Bélgica (COB) uit Oostende organiseert een actie. Je kan geld storten op het nummer BE12 7512 0989 3892 met mededeling ‘noodhulp Marokko’. Het geld wordt gebruikt voor medicijnen, water, tenten, bedden, kleding en dekens. Meer info via Yasmina.

Dag van solidariteit met Marokko

Op 20 september 2023 organiseerden de verenigingen Al Tahady en Mix Up een solidaire avond in grand Hospice (Brussel). Er ging op dat moment een inzamelactie door.

Ook enkele Brusselse gemeenten startten intussen een inzamelactie.

Deel