Afscheid van onze voorzitter, Mohammed Sebbahi

Beste,

Met veel spijt en droefheid in ons hart delen we je mee dat Mohammed Sebbahi, onze voorzitter, jarenlang onze directeur en één van de oprichters van FMDO, gisteren overleden is na een lange strijd tegen kanker.

Samen met heel wat Marokkaanse vrijwilligers stampte hij in de jaren ’90 FMDO uit de grond als reactie op de toenmalige ‘zwarte’ zondag. Jarenlang zette hij zich in op alle mogelijke manieren voor verenigingen van mensen met een migratieachtergrond. Hij geloofde dat een sterk verengingsleven onmisbaar was in de strijd tegen armoede en uitsluiting.

Hij plaatste zichzelf enkele jaren geleden op de achtergrond en gaf het roer van de dagelijkse werking door aan zoals hij het zelf zei: ‘de jeugd’ maar hij bleef de spilfiguur van onze federatie. Hij was uitzonderlijk trots op het proces, de veranderingen, de groei die FMDO de afgelopen jaren doormaakte en de evolutie van FMDO naar een mondiale federatie voor iedereen.

Wat gaan we hem missen! FMDO was zijn leven. Een FMDO zonder onze Mohammed Sebbahi lijkt momenteel ondenkbaar maar met gans het team en al onze vrijwilligers zullen we er blijven voor gaan en werken aan onze warme organisatie die Mohammed mee heeft gecreëerd.

Steunbetuigingen die we ontvangen geven we sowieso door aan de familie van Mohammed.

Op de foto zie je Mohammed enkele jaren terug tijdens de 20e verjaardag van FMDO, de organisatie waar hij zo van hield.

Bedankt Mohammed, voor alles!

Deel