COMPAGNONS zoekt toffe en enthousiaste buddy’s!

26 okt 2016

In april 2016 startte een buddyproject  in Oostende : ‘COMPAGNONS‘. Dit is een samenwerking tussen FMDO vzw & Sociaal Huis Oostende. FMDO is verantwoordelijk voor de matching van buddy’s en nieuwkomers ( mensen die hier maximaal 1 jaar zijn) en het sociaal huis zet zich om buddy’s te zoeken voor ocmw-cliënten in het algemeen.

Vanuit FMDO werden al een 40-tal nieuwkomers in Oostende gekoppeld aan een buddy uit Oostende. Samen gaan de ‘compagnons’ naar verschillende activiteiten in de regio. Zo gaan ze samen zwemmen, wandelen op de zeedijk, naar de rommelmarkt, naar een voorstelling, samen koken,enz. De mogelijkheden zijn oneindig! Tijdens de moment waar ze afspreken verbetert het Nederlands van de nieuwkomer en leren ze steeds nieuwe mensen kennen. Wanneer ze hulp nodig hebben bij kleine problemen staat hun buddy ook steeds paraat.

We merken dat het voor een buddy ook zeer interessant is om regelmatig contact met hun ‘compagnon’ te hebben. Zelf leren ze enorm veel bij over de verschillende aspecten binnen hun cultuur. Ook hebben de buddy’s na enkele weken een nieuwe vriend(in) erbij.

Door de grote instroom van nieuwkomers binnen dit project, zijn we DRINGEND op zoek naar nieuwe vrijwilligers die buddy willen worden van enkele enthousiaste, toffe nieuwkomers!

Ben je ouder dan 18 jaar en sta je open (individueel of als gezin) voor een superdivers avontuur binnen ‘COMPAGNONS’ in Oostende? Om buddy te worden van een nieuwkomer in Oostende contacteer dan Xavier Holvoet, via xavier@fmdo.be of 0487 61 53 43.

Mocht je geïnteresseerd zijn om buddy te worden voor de doelgroep van het Sociaal Huis contacteer dan zeker Ann Deschacht via ann.deschacht@sho.be, 059 59 12 45.

Er volgt dan eerst een gezellig intake-gesprekje, waarbij we polsen naar jouw interesses, hobby’s,… om daarna een gepaste compagnon te vinden voor jou.

Hopelijk tot snel!

Deel