De langste tafel van het land heeft een nieuw Belgisch record en FMDO was erbij!

04 apr 2024

Op Paaszondag 31 maart verzamelde een mix van mensen zich in de straten van Borgerhout voor een onvergetelijke gebeurtenis: de Paasiftar. Dit evenement onder de naam #2kmsamenaantafel’ bracht mensen van diverse culturen en achtergronden samen aan een kilometerslange feesttafel om de Ramadan en Pasen die dit jaar samenvallen, te vieren.

“Het maakt mij blij dat iedereen hier in Borgerhout kan samenkomen voor deze gebeurtenis en dat er zoveel verschillende mensen bij zijn.”
– Yasmina, buurtbewoner

Van De Roma tot aan het Districtshuis was er een twee kilometer lange tafel opgesteld waar buurtbewoners, vrijwilligers en iedereen die dat wou, samenkwam.

Lokale artiesten en muzikanten zorgden voor een geweldige sfeer. De beiaardier speelde vanuit het Districtshuis, terwijl de trommelaars en verschillende groepen – denk aan fanfare ’t Akkoord en Hommeles – voor de muzikale omlijsting zorgden.

Het hoogtepunt van de avond was het verbreken van de iftar net na zonsondergang. Iedereen kwam samen om te genieten van het lekkere eten en om dankbaarheid te tonen. Het delen van die maaltijd is een symbool van vriendschap en solidariteit tussen mensen van verschillende overtuigingen en achtergronden.

“Het is mooi om te zien dat iedereen eten meebrengt uit zijn of haar cultuur. Ik ben blij dat wij onze lekkere frieten kunnen opeten.”
– Fien, buurtbewoner

FMDO is trots om deel te mogen uitmaken van dit geweldige evenement waarop iedereen welkom was, ongeacht zijn of haar achtergrond. Het was een viering van verbinding, samenzijn, delen en geven. Een avond vol positiviteit, warmte en enthousiasme. Dankjewel aan iedereen die er bij was!

Deel