De wereld in Oostende: Bo en Nasra aan het woord

20 mrt 2023


Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie interviewde initiatiefnemer Ng Sauw Tjhoi van PLATFORM2103 collega Bo Goeminne en deelnemer Nasra tijdens Vrouwenklap. FMDO richt zich met dit project op dames die extra ondersteuning zoeken op het vlak van taal, sociaal contact en het leren kennen van hun thuisstad.

In de audioreportage ‘de wereld in Oostende’ gaat Bo dieper in op superdiversiteit in de koningin der badsteden. Welke uitdagingen liggen er voor ons? Waar moeten we op inzetten? Hoe werken we aan een warme samenleving waar iedereen zich thuis voelt? Bo vertelt het helder en duidelijk in dit interview dat uitgezonden werd op radio Melinda.

Bo Goeminne: “We oordelen zo snel over anderen. Als we eerst toestappen naar mensen om naar hun verhaal te luisteren zonder onmiddellijk een mening te vormen, is dat al een grote stap richting een warmere en meer verdraagzame samenleving.”

Dit interview was mogelijk dankzij PLATFORM2103, een coalitie van middenveldorganisaties en activisten die zich sinds 2017 verenigen en rond 21 maart acties tegen racisme organiseren in heel wat steden.

Deel