Dichter bij droomjob met Team Up – Het verhaal van Soudabeh & Katrien

23 jun 2021

Kortrijk – Via Team Up zoeken (en vinden) heel wat mentoren en mentees samen een passende job. Bij ons Kortrijkse duo Soudabeh (33) en mentor Katrien ging dat snel. Heel snel. In drie weken tijd vond Soudabeh een eerste ervaring in een boekhoudkantoor. Een straf verhaal!

Iraans diploma telt niet

Sinds 2018 woont Soudabeh in België. Ze werkte in een kledingwinkel, en volgde lessen om haar Nederlands te verbeteren. Haar droomcarrière? Die lag in de boekhouding. Soudabeh’s Iraanse diploma en 7 jaar werkervaring als teamleader in een boekhoudkantoor tellen niet mee in België. Het systeem in Iran verschilt te sterk met het Belgische systeem. Daarom volgde Soudabeh een opleiding bij VDAB en schreef ze zich in als mentee bij Team Up. Mentor Katrien bleek al snel een ideale match

Twee gedreven persoonlijkheden

Soudabeh en Katrien matchten we niet zomaar. Al vanaf het begin bleken ze veel gemeenschappelijk te hebben. Ze hielden allebei van lezen, wandelen en fotograferen. Vooral de motivatie en gestructureerde aanpak van deze gedreven dames viel op. Wekelijks belden ze met elkaar om hun jobzoektocht te bespreken en tips uit te wisselen. 

 “Over onze samenwerking ben ik sprakeloos. Ik heb heel veel van Katrien geleerd over sollicitatiegesprekken. Onze rollenspellen hebben me echt geholpen.”

Soudabeh

IBO in drie weken tijd

Al na drie weken wierp de samenwerking haar vruchten af. Soudabeh tekende een IBO-contract bij Alaska in Kortrijk. De parate kennis van Soudabeh gaf de doorslag om haar een kans te geven.  Katrien en Soudabeh bellen elkaar nog wekelijks om ervaringen te wisselen. Wat de toekomst brengt? Soudabeh droomt van een carrière als boekhouder. Katrien wil haar kennis blijven delen en anderen blijven ondersteunen in het realiseren van hun dromen

Ben je West-Vlaming, en wil je ook mentor of mentee worden? Bekijk hier of je in aanmerking komt!

Team Up is een project van FMDO en VDAB West-Vlaanderen

Deel