LEESTIP | Boek DiVerzen bundelt dichterstalent

Met DiVerzen brachten we mensen met en zonder migratieachtergrond samen in Oostende, Kortrijk en Brussel. Onder de begeleiding van dichter Bart Jaques, transformeerden 34 auteurs hun eerste aanzetten tot fijne, afgewerkte stukjes woordkunst. De meertalige dichtbundel omvat 8 talen: Nederlands, West-Vlaams, Spaans, Koerdisch, Engels, Arabisch, Frans, Zweeds en Vietnamees. De tweetalige werken staan in de originele taal en worden eronder vertaald naar het Nederlands.. Dit boek vol portretten en verhalen is het sluitstuk van dit literaire traject.

Bestellen?

Het boek DiVerzen kost 10 euro. Stuur een e-mail naar armine@fmdo.be om het boek te bestellen..

DiVerzen is een project in samenwerking met Unie der Zorgelozen, kleinVerhaal en AFIIP met de steun van Literatuur Vlaanderen en Koning Boudewijnstichting.


Meer lezen:

Diverzen Brussel on Tour.

Eindvoorstelling DiVerzen Oostende

DiVerzen op Theater aan Zee

Deel

Diverzen

Heb jij een passie voor woordkunst?

Dan is DiVerzen voor jou.

Kom mee kennis delen.
Om woorden te bespelen.
Samen praten in verzen.
Stukje creëren voor DiVerzen.

DiVerzen wil nieuwkomers en mensen met en zonder migratieachtergrond stimuleren om hun verhaal of liefde voor poëzie te delen in een zelf gekozen taal. Onder de creatieve begeleiding van Bart Jacques (dichter/performer/Letterzetter) werken we richting een mooi eindresultaat in Kortrijk, Oostende en Brussel.

Met steun van het Vlaams Fonds voor de letteren en Koning Boudewijnstichting.

In Kortrijk wordt er samengewerkt met Unie der Zorgelozen, Bibliotheek Kortrijk en Memento Woordfestival Kortrijk. In Oostende zijn kleinVerhaal en KAAP onze partners. Voor het traject in Brussel wordt er samengewerkt met AFIIP en Brosella.