Een eerste ervaring rijker – Het verhaal van Tatiana

24 nov 2021

Tatiana (34) woont sinds 2015 in Oostende. In Moldavië werkte ze als verkoopster, maar toen ze in België aankwam bleek het niet zo eenvoudig om een job te vinden. Via een mentor van Team Up vond ze een eerste ervaring in wat ze écht graag doet. 

Toen Tatiana toekwam in Oostende, begon ze direct aan haar cursussen Nederlands. Na haar opleiding liep ze stage bij de Antenne (Oostende), en startte ze met de geïntegreerde opleiding ‘Business Skills’ voor anderstaligen. Die opleiding vervolgde ze met een opleiding administratie, een job die ze écht wil doen. 

Anderstaligheid is barrière 

Tatiana: “In het begin was ik heel gemotiveerd om werk te vinden, maar door de taalbarrière was het moeilijk om snel een job te vinden. De interimkantoren stuurden vacatures naar mij in de productie. Ik heb geprobeerd om in de fabriek te werken, maar dat is echt niets voor mij. Ik ben niet de persoon die graag met haar handen werkt. Ik zit liever met mijn neus tussen de papieren. Ik had een inkomen nodig, maar de korte opdrachten waren geen duurzame oplossing.”

Mentor Lili helpt om juiste job te vinden

Toen Tatiana terechtkwam bij Team Up, hielp vrijwillige mentor Lili met concrete tips en vacatures. 

Tatiana: “Het enthousiasme van Lili heeft me veel geholpen. Het was goed om haar ervaring te horen en een andere visie te krijgen over iets. Het was voor haar ook niet altijd gemakkelijk om een job te vinden en ze zei dat ik geduld moest hebben. Ze motiveerde mij om verder te doen.”

Dankzij de hulp van Lili kreeg Tatiana de kans voor een vervangingscontract bij OCMW Ichtegem. Met die nieuwe (en relevante) ervaring, is ze nu op zoek naar een nieuwe uitdaging in de administratie. 

Team Up verbindt mentoren en werkzoekenden met migratieachtergrond. Zelf mentor worden of werkzoekend? Schrijf je in op deze pagina

Deel