Een iftarmaaltijd in jouw buurt bijwonen?

20 mrt 2023

Ramadan is in de Islam de heilige vastenmaand. Voor moslims is de ramadan een periode van bezinning, gemeenschappelijk gebed en het lezen van de Koran waarbij ze tussen zonsopgang- en ondergang vasten. Na het zonsondergangsgebed verzamelen ze zich in hun huizen of moskeeën om hun vasten te verbreken met de maaltijd ifṭār die ze vaak delen met vrienden en familie. Het einde van de ramadan vieren ze als Eid al-Fitr, het ‘Feest van het verbreken van de vasten’, kortweg het Suikerfeest, één van de belangrijkste religieuze feestdagen van de moslimkalender. 

Tijdens deze ramadan organiseren enkele van onze verenigingen open iftars. Ze nodigen iedereen uit om samen met hen een iftar te beleven.

Een overzicht vind je hieronder. Zien we jou daar?
Opgelet: schrijf je tijdig in!


©: tripadvisor.be 

Open iftar – Brugge – 8 april

FMDO nodigt jou uit voor een open iftar in het Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 (Sint-Andries) om 19.30 uur. Neem iets vegetarisch mee om te delen met minimum vier personen. Ze maken er met alle stadsgenoten een gezellig samenzijn van. Deelname is gratis, inschrijving is noodzakelijk.

Meer info en reserveren


©: yourlitteblackbook.me

Paasiftar – Brussel – 14 april

FMDO organiseert in samenwerking met de Stad Brussel een paasiftar in LDC Het Anker, Muggenstraat 5, Brussel vanaf 18u30. Neem iets mee om te delen en schuif mee aan tafel! Inschrijvingen via elie@fmdo.be of 0492 27 59 45.


© yahoofinance.com

Iftar – Brussel – Elke avond t.e.m. 21 april

Lidverenigingen  FAA en Al Tahady organiseren elke avond een iftar waar iedereen welkom is. Deze iftar gaat door in de Lakensestraat 148, elke dag vanaf zonsondergang. De iftar is gratis en je hoeft niets mee te nemen.


©: bbc.com

Bureniftar – Oostende – 14 april

VOLZET

De FMDO verenigingen Osbu, Bahar en Sudanese Belgian Solidarity voorzien een rijkelijk buffet. Deze iftar vindt plaats in de grote zaal en de keuken van sociale kruidenier Antenne (Torhoutsesteenweg 291) vanaf 15.30 uur. Een activiteit in kader van het project ‘Zorgzame buurten’.

Meer info en reserveren


Iftar – Roeselare – 15 april

VOLZET

Op 15 april organiseert FMDO een iftar met ARhus (de bib van Roeselare) in de Keuken van RSL, De Munt 36. Iedereen is welkom vanaf 18u30 om nog iets te maken/ koken in de keuken. Degenen die iets meebrengen van thuis kunnen aansluiten wanneer ze willen. De zon zal normaal rond 20:43u ondergaan, dan start het eten.

Deel