FMDO betoogt tegen racisme

Op 21 maart was het internationale dag tegen racisme, de zondag daarop kwamen we de straten op om een einde te vragen aan structureel racisme.

FMDO staat immers  voor een warme samenleving gebaseerd op solidariteit, mensenrechten en een menswaardig leven voor iedereen. Toch zien we dat onze bezorgdheden over migratie en diversiteit niet terugkomen in een positief beleid. Racisme krijgt in Europa en in ons land steeds meer invloed.

We geloven dat er een sterk signaal nodig is, daarom hebben we gemobiliseerd om  samen met vele anderen mee te stappen tijdens de nationale betoging tegen racisme. We organiseerden daarvoor eerst een info- en werksessie samen met het Minderhedenforum en federaties Faab, IC en FZO-vl.

Op zondag gingen we samen met de lidverenigingen Afiip, Lucepd, Micv, Dar El Ward, Het Dorp, Ethiopisch Forum in Europa, JAdes, Orphans Castle Kapsoya, Zassii, Association of Ethiopian Community in Belgium, F.DIA, Green Hope, Voices of the world, Huis van Amazigh, FAA,Firefec Bandundu, de vrijwilligers van twee (t)huizen één gids en onze collega’s van het Minderhedenforum IC, FAAB, AIF+ en alle andere aanwezigen  op straat en gaven we een krachtig signaal tegen Racisme en discriminatie!

Deel