FMDO danst de zomer uit!

04 sep 2020

Het einde van de zomer nadert. Het was een vreemde zomer zonder Theater Aan Zee, de familiedag, potlucks en andere sociaal-culturele activiteiten. Toch vonden er heel wat nieuwe ontmoetingen plaats.

In Brussel kon je wekelijks deelnemen aan verschillende workshops tijdens Parcreatief. Samen met de lidverenigingen (o.a. Bawasa, Error 410 en Huis van Imazigh) organiseerden we activiteiten zoals djèmbe, yoga, spelletjes, tekenen, urban dance, etc.

In Oostende gingen we dan weer de culinaire kant op. Acht lidverenigingen lieten zichzelf van hun beste kant zien op vrijdagavond tijdens FMDO Foodz in O.666. Elkaar fysiek ontmoeten is niet zo evident dankzij vrouwe corona. Toch kan je ook veel bereiken door het triggeren van de zintuigen. Elke week een andere smaaksensatie, een streepje muziek, een warme omgeving en topvrijwilligers. Meer heb je niet nodig om de FMDO-vibe te creëren.

Niet enkel de vrijdagavonden waren we aanwezig in O.666. Heel de zomer lang gaven een 30-tal vrijwilligers het beste van zichzelf. Een groot deel was aanwezig binnen het kader van het project 8400 Talenten. In O.666 konden ze in een toffe omgeving werken aan hun Nederlands en andere vaardigheden. We sloten op zondag 30 augustus de zomerwerking af met een coronaproof eindfeest. De maatregelen konden ons niet tegen houden om samen een dansje te ‘placeren’.

Deel