FMDO lanceert podcast ‘Hallo micro’

30 jul 2019

Met ‘Hallo micro’ toont FMDO de veelzijdigheid van Vlaanderen en Brussel.

Verbazing, ontroering, herkenning: naar een verhaal luisteren doet iets met je. Op de podcast Hallo micro geven vertellers Mulume, Aissatou, Imane, Odismercy, Evgenia en Karolina je een blik in hun persoonlijke leven, met een waargebeurd verhaal dat ze zelf hebben meegemaakt.

Verwacht geen traditionele migratieverhalen maar wel een treinreis door Cuba met een levende kip in de hoofdrol, de bekommernissen van millenial Imane uit Kortrijk, Aissatou legt je uit waarom ze soms een stapje terug doet in de Brusselse metro en veel meer.

Luister hier naar de collectie verhalen van Mulume, Aissatou, Imane, Evgenia, Karolina en Odismercy.
Of via Spotify of elke andere podcastapp!

 

Kom naar een live vertelavond:

 

Hoe kwam de podcast tot stand?

De podcast kwam er na een intensief traject rond storytelling. Een 15-tal deelnemers uit Brugge, Oostende, Kortrijk, Antwerpen en Brussel namen hieraan deel.

De mensen achter de podcasts Relaas en Iemand leerden hen wat van een verhaal een goéd verhaal maakt. Vervolgens gingen ze onder begeleiding van vrijwillige coaches creatief aan de slag met een bijzondere gebeurtenis uit hun leven. Dit alles resulteerde in een live opnamemoment voor de podcast.

 

Vertellers getuigen

Aissatou, een verteller: “Ik ben fier dat ik een verhaal hebben kunnen vertellen. Het geeft me een boost van zelfvertrouwen. Ik leer Nederlands op school maar echt live een verhaal voor een publiek vertellen is toch helemaal iets anders.”

Mulume, een verteller: “Op school leren ze ons hoe we ons brood moeten verdienen, maar op ons school leren ze ons niet hoe we aan anderen kunnen geven vanuit ons hart”

Odis, een verteller: “Ik nam een klein verhaal uit mijn kindertijd. Als ik er nu naar terugkijk, zie ik hoe het verhaal is het gegroeid. Het is levendiger geworden en verbeterd.  In het begin was ik misschien beschaamd om dit te vertellen, ik dacht mijn verhaal is niet zo belangrijk, het is privé, maar nu heb ik het een nieuw leven kunnen geven en sta ik er zelfs mee op TAZ.”

 

Vele handen maken licht werk

Hallo Micro kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid: projectoproep Innovatieve Partnerprojecten.

FMDo werkte samen met Radio 1 en de podcast Relaas, de Luisterpuntbibliotheek en VRT Sandbox en Innovatie.

De portretten werden gemaakt door de Oostendse grietgriet.
De muziek is het werk van Nūmo.

Deel