FMDO op Borgerrio

21 jun 2022

Bezoek op 25 juni de leukste Antwerpse wereldmarkt: Bogerrio! Heel wat lidverenigingen van FMDO zorgen voor optredens, muziek, dans en verhalen van over heel de wereld. Verwacht je ook aan een bruisende braderij, een zuiderse parade, een speel- en sportparadijs voor kinderen… Geen tijd om je te vervelen op het kleurrijkste festival van Borgerhout.

Deze FMDO-verenigingen staan voor je klaar op Borgerrio

13.15 – 13.30 uur – Musas del Caribe

Geïnspireerd door het warme klimaat, de klanken en de zachte bries van de Colombiaanse Caraïben, ontstond in Antwerpen de vrouwelijke groep ‘Musas del Caribe’. De bezetting bestaat uit een Venezolaanse cuatro (vier snaren) met jazzharmonieën, een Mexicaanse guitarrón en door muzen geïnspireerde stemmen. Ze beogen de Latijns-Amerikaanse vrouwelijke energie door te geven aan hun luisteraars.


13.30 – 13.45 uur – Tela Marinera

Tela Marinera ​bestaat uit Sandra Vives en Fernando Fraustro. Ze brengen Spaanstalige dramatische muziek, liefdesverklaringen uit de oude doos, door een eigentijdse bril


14.45 – 15.00 uur – Peruaanse oerwouddans 


De typische dansen van het Peruaanse oerwoud worden meestal gekenmerkt als oorlogsdansen of lokale rituelen. Ze worden opgevoerd zowel door mannen als vrouwen met een veelheid aan kleurrijke kostuums en details uit elke kleine gemeenschap. Niet alle ritmes klinken vrolijk en uitgelaten, er zijn ook helende klanken en stevigere krijgersdansen.


16.45 – 17.00uur – Dichters van De verhalenwerf


De dichters van de Verhalenwerf vertellen op hun eigen manier hoe het voelt om je thuisland te verlaten. In verschillende talen nemen ze je mee over de grenzen heen.


17.00-17.15 uur – Hennafeest: tradities & rituelen


De enige echte girls-only-party maar dan met een traditionele tint. Dat is het hennafeest, waarbij de bruid haar vrouwelijke familieleden en vrienden verzamelt om hennatatoeages op hun handen en voeten te laten zetten. Henna wordt in Marokko al lang gebruikt om ingewikkelde, symbolische, tijdelijke tatoeages te maken. Ze zouden geluk, schoonheid en vruchtbaarheid symboliseren. Naast de henna wordt er ook gefeest en gevierd. Vaak wordt het hennafeest gezien als de mini-wedding maar dan enkel onder dames.

 

FMDO-tent en lidverenigingen:

Bij de FMDO-tent, kan je kennismaken met het werk van de verschillende fmdo-lidorganisaties. Ontdek hoe zij een verschil proberen te maken in deze wereld, proef van de verschillende soorten tapas , of doe gewoon een nieuwsgierig babbeltje met

  • Biblioteca Mao, ABC, Wimakandra, Gambialand, Anidaso, Soedanese vereniging Antwerpen, Sabrin, Nawie…

Praktisch

Praktische informatie over Borgerrio vind je op: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/borgerrio

Deel