FMDO trakteert je elke zondag op een verhaal tijdens de zomervakantie!

24 jun 2020

Maart 2020. Lockdown. De hele wereld is betoverd door een virus. Het virus legt sociale contacten aan banden en maakt echte, fysieke connectie tussen mensen onmogelijk. Het virus raakt het hart  van onze sociaal-culturele organisatie FMDO.

FMDO verbindt en verenigt mensen, creëert ontmoeting en dialoog en bouwt bruggen. Bruggen tussen groepen mensen die elkaar goed en minder goed kennen met als rode draad diversiteit. We lachen, vieren, eten, schrijven, praten, proeven, dansen, genieten, wandelen, koken, zingen, … samen. Samen maken we zo nieuwe verhalen. Samen.

April – mei 2020. Samen gaat niet samen met het virus. Op zoek naar een manier om mensen toch te verbinden, komt FMDO op het idee om met onze vrijwilligers een kettingverhaal te schrijven vanuit hun kot. We vragen fotograaf Sipan Hota om 10 foto’s uit z’n portfolio met ons te delen en doen een oproep aan iedereen om mee te schrijven. 51 verhalenschrijvers zijn enthousiast voor dit schrijfexperiment. We delen hen lukraak op in groepjes van 4 of 5 mensen die samen om beurt een stuk van een verhaal op basis van 1 foto schrijven. Het resultaat is een ontroerende verhalenbundel.

De 51 verhalenschrijvers hebben elk hun eigen verhaal: sommigen groeiden op in België, anderen zoeken hier een nieuwe thuis na een leven elders. Sommige schreven mee uit nieuwsgierigheid of goesting, anderen uit passie voor taal en nog anderen om hun Nederlands te oefenen via het schrijven. 1 ding hebben ze allen gemeen: ze houden van verhalen!

Elke zondag tijdens 28 juni en 6 september trakteren we jou op 1 verhaal via onze FMDO Facebookpagina en website. Je kan de verhalenbundel ook meenemen tijdens één van onze zomeractiviteiten en rustig thuis lezen. Lees, verwonder en geniet!

Deel