Geschiedenis

FMDO werd in 1991 opgericht door medewerkers van Almanar vzw. Almanar vzw. Almanar vzw was een Brusselse vzw die
voornamelijk met senioren met migratieachtergrond werkten. Na de eerste zwarte zondag in 1991 vonden deze vrijwilligers het van groot belang dat ook de stem van mensen met een migratieachtergrond gehoord werd. 

De grote veranderingen en hernieuwingen bij FMDO kwamen er vanaf 2007. Vanaf dat moment werden de deuren opengesteld voor verenigingen met zeer diverse migratieachtergronden en kreeg de M in FMDO een dubbele betekenis. Zo stond de M niet langer alleen voor Marokkaanse organisaties maar voor Marokkaanse en Mondiale organisaties. FMDO blijft de Marokkaanse werking zeker belangrijk vinden en heeft ondermeer een Marokkaanse werkgroep die zich nog dagelijks inzet voor de Marokkaanse gemeenschap in België en projecten in Marokko.

Vandaag overkoepelt FMDO meer dan 200 verenigingen en bereiken we verenigingen en mensen uit alle uithoeken van de wereld (Congo, Nepal, Marokko, Afghanistan, Filipijnen, Egypte, Turkije, Somalië, …).

Sinds 2007 werd er ook in West-Vlaanderen een FMDO-werking opgezet die nu uitgegroeid is tot de regio met het grootst aantal leden.

Het mondialiseringsproces bleek een verrijking voor de ganse FMDO werking en achterban. 

unnamed (2) unnamed (3)

Foto's van projecten in Taroudant ( Zuiden van Marokko).

Foto’s van projecten in Taroudant (zuiden van Marokko).