De geuren en smaken van Togo, een fotoverslag

Op 21 maart  was Gemeenschapscentrum de Vaartkapoen, na de speciale editie in de joert van Matissa, opnieuw het toneel voor onze derde editie van Aroma. Ditmaal namen De Vrienden van Togo de leiding op zich.  De Vrienden van Togo is een vereniging die Belgen, Togolezen en Togolese Belgen met een hart voor Togo samenbrengt. Ze organiseren wandelingen, benefietavonden,…  in België en ze hebben een vierde pijlerproject in Togo.

heerlijke, verse ingrediënten voor de maaltijd

We begonnen de avond met een korte kennismakingsronde.  Een vruchtbare ontmoeting, want twee dames die (apart) deelnamen aan Aroma vonden elkaar terug na 17 jaar! De dames waren oude buren van elkaar, verhuisden en verloren elkaar zo uit het oog. Een fantastisch weerzien! Ook de andere deelnemers leerden elkaar kennen tijdens dit blije moment en tijdens het koken. Want daarvoor kwamen we uiteraard samen.

Ontmoetingsspelletje gegeven door onze stagiaire Ashley!

Onder het vakkundig oog van Komi van de vereniging ‘vrienden van Togo’ bereidden we samen met de deelnemers een heerlijke Togolese maaltijd. Van verrukkelijke bakbananen tot rijst met een stoofpotje van kip (of bonen voor de veggi’s) en palmnotensaus.  We waanden ons even in Togo!

Een speciale manier om ajuinen te snijden, er is in de groep heel wat deskundigheid

en we beginnen met de groentjes te wassen.

En uiteraard ook te snijden.           

                           ( Ook de FMDo-dames Lio & Ashley steken de handen uit de mouwen.)

Ajuin, tomatenblokjes, palmnoten, pindakaas,… ingrediënten voor een heerlijke Togolese saus!

De overheerlijke bakbananen worden gebakken

Onze begeleider Komi, van De Vrienden van Togo, houdt onze kookkunsten nauwlettend in het oog.

MJammieeee, bijna klaar

Het heerlijke (Veggi) resultaat.

 

Heerlijk eten, hartelijk gezelschap,… Kortom een zeer gezellige avond, voor herhaling vatbaar!

Bedankt aan de Vrienden van Togo voor de begeleiding en uiteraard alle aanwezigen voor de aangename avond!

Deel