Het Molenbeek van Ikram en Jade

10 mei 2022

Samen met onze enthousiaste vrijwilliger Ikram en Brusselse collega Jade ging FMDO op stap in Molenbeek. De twee dames tonen hoe zij hun Molenbeek zien: een bruisend stadsdeel waar de mensen het hart op de juiste plaats hebben. Met plezier geven ze je hun persoonlijke tips voor een dagtripje Molenbeek.

1. Brol – de sympathiekste koffiebar

Jade: “Dit is bijna mijn tweede thuis! Heerlijk om met de sympathieke jongens van Brol een praatje te slaan, of een superlekker taartje te eten. De eigenaars zijn geboren en getogen Molenbekenaars, en maken van deze koffiebar een echte ontmoetingsplaats. Tip: in de zomer is er een gezellig buitenterras!”

Adres: Brol Coffee House, Ribaucourtstraat 91, Molenbeek

2. Karama Solidarity

Ikram: “Ik doe graag vrijwilligerswerk bij FMDO, maar hier kom ik ook echt veel helpen. Bij Karama Solidarity helpen we mensen uit de buurt met voedselpakketten. Je ziet echt dat iedereen er hier zo dankbaar voor is. Het is zo belangrijk dat we ons inzetten voor elkaar. En dat begrijpen ze hier als geen ander. – Veel mensen hebben een verkeerd beeld van Molenbeek. Hier gebeuren zo veel goede dingen. Ik vind het spijtig dat sommige mensen dat niet zien.”

3. Chaussée de Gand (en al de zijstraatjes)

Ikram: “Hier kan je echt zo’n mooie kleren kopen. Al die mooie stoffen en kleuren, daar word ik echt blij van. Zorg alleen dat je niet tijdens de braderie shopt. Dan krijg je zeker niet de beste prijs. In de buurt vind je echt alles, van goedkope ontbijtjes, tot kleding… noem maar op!”

4. Brunchy

Jade: “Er zijn zo veel toffe bars in Molenbeek, maar hier heb ik echt wel een typische ‘Molenbeeksituatie’ gehad. Ik zat hier met vrienden, en we waren de tijd wat uit het oog verloren. Ineens hadden we door dat ze aan het afsluiten waren, maar we waren nog lang niet klaar met praten. In plaats van te vragen om te vertrekken, kregen we gratis theetjes aangeboden. De eigenaars begrepen direct dat we nog niet uitgepraat waren!”

Adres: Brunchy, Delaunoystraat 65, Molenbeek

5. De vele (lekkere) bakkers!

Ikram: “Hier zijn zo (!) veel lekker bakkers, bij de ene haal ik mijn pizzaatjes, bij de andere haal ik taartjes… Elke bakker heeft hier wel een specialiteit. Aan lekker eten heb je hier geen tekort!” Jade: “Als ik hier mijn portefeuille vergeet, mag ik gewoon nog eens langskomen om te betalen wanneer het past. Ik krijg het echt warm van al het vertrouwen dat je hier krijgt.”

Wil je Molenbeek ontdekken samen met een Molenbeekse expert? Ikram leidt je graag rond in haar Molenbeek. Via Twee Thuizen Eén Gids kan je met een groep een rondleiding boeken met de leukste plekjes en verhalen over Molenbeek.

Deel