Interlitratour festival

10 mrt 2020

Word jij ook zo gelukkig van mooie woordkunsten?

Interlitratour 2020, hét interculturele literaire festival in Brussel. Van woensdag 19 t.e.m. za 22 februari hebben onze lidverenigingen en partners een zeer divers programma uitgewerkt waarbij woordkunsten centraal stonden. Van voorleesavonden tot culturele belevenissen en van slam tot poëzie. Wij bedanken alle partners en onze lidverenigingen AFIIP, Al Tahady, Siempre, Partage en couleur en Peace performance train voor hun inzet en voor het realiseren van een onvergetelijke festival. Wij kijken uit naar de volgende editie in 2021 !

 

Activiteit: “Art, avenir et hasard” van onze lidverenigingen Al Tahady en AFIIP vzw

Rijm, stijl, klank en ritme. De kracht van poëzie zorgde voor een mooie belevenis. Mensen werden geraakt door de schoonheid van de verschillende talen die aan bod kwamen.

 

 

 

Activiteit: “Caleidoscoop” van onze lidvereniging Siempre

Een indrukwekkende voorleesavond waarbij verschillende dichters hun gedichten konden voorlezen. Tijdens deze activiteit ging het publiek in interactie met de dichters om een inkijk te krijgen in hun leefwereld. Door de nieuwsgierigheid van het publiek werden verschillende ervaringen en ideeën uitgewisseld. Dit zorgde voor een warme en inclusieve sfeer.

 

Activiteit: “On my way” van onze lidvereniging Mix up vzw

Tijdens een reeks van workshops hebben jongeren waargebeurde verhalen en levenservaringen omgezet in poëzie en slam. Deze geschreven stukken werden tentoongesteld tijdens het festival. De geschreven woorden hebben niemand onbewogen gelaten.

 

 

Deel