Rondreizende audiovoorstelling Klankencast

02 jul 2024

Na maanden repeteren, ging in mei en juni 2024 de muziektheatervoorstelling Klankenkoorts van start. Een groep muzikanten en vertellers van de Unie der Zorgelozen en FMDO – in samenwerking met kleinVerhaal en Zuidwest – kwam er samen met verschillende culturele achtergronden en muzikale bagage.

Naast de muziektheatervoorstelling Klankenkoorts maakt de rondreizende audio-installatie Klankencast deel uit van dit project. 

In deze installatie ontdek je het persoonlijke, muzikale erfgoed van de spelers. Kleurrijk en warm dankzij hun verschillende culturen en achtergronden. Ze graven in hun innerlijke, muzikale wereld en doen hun verhaal. Welke muziek doet hen thuis voelen? Welke muzikale herinneringen uit verschillende landen hebben ze? En waarom is muziek zo belangrijk voor hen?

Erfgoed is meer dan een doos vol oude foto’s of stoffige archieven. Ook onze eigen herinneringen en ervaringen zijn de moeite waard om door te geven aan volgende generaties. Voor velen zitten deze verhalen in muziek. ‘Klankencast’ staat samen met de spelers stil bij dat muzikale erfgoed, bij de muziek die ze meedragen en hun verhalen.

Net als de voorstelling zelf brengt deze installatie de rijkdom aan genres, ervaringen en instrumenten van de deelnemers samen.

Benieuwd naar hun verhalen? Beluister ze hier:

Charlotte, Jérôme, Veronica en Jelle

Ingrid, Johnny, Marie en Jos

Giulieta, Linda, Bernadette en Yves

Yamen, Dominiek, Veronique en Piet

Wil je deze erfgoedinstallatie inschakelen voor jouw organisatie of evenement, in je Cultuurcentrum of bibliotheek? Neem contact op met mira@fmdo.be | 0492 27 59 44.

Deel