KRAC-Wereldmarkt 2019 dankt de zon!

05 jul 2019

Sinds 2017 organiseert FMDO samen met Stad Kortrijk jaarlijks het festival KRAC-Wereldmarkt. KRAC (Kortrijk aan Culturen) is een werkgroep van gemotiveerde vrijwilligers die verschillende activiteiten organiseren doorheen het jaar.

Hét hoogtepunt elk jaar is KRAC-Wereldmarkt op Sinksen, het vierdaagse stadsfestival in Kortrijk. De Houtmarkt was ook dit jaar dé place to be voor liefhebbers van smaken, kleuren en geuren van diverse landen. Dit jaar gingen we voor nog uitgebreider (18 ipv 16 eetstanden uit verschillende landen), muzikale toppers uit verschillende windstreken en een open-air dansvloer waar niemand stil kan staan. En raad eens? Het is gelukt! Ons plein zat 2 dagen lang bomvol met hongerige en nieuwsgierige bezoekers, die konden proeven van de talrijke lekkernijen die de mix van culturen in de stad ons te bieden heeft.

Zondag 9 juni hadden we voor Pinksteren de zon gevraagd, en ze was aanwezig. Ideaal om te combineren met ons programma. De Bulgaarse dansgroep Balkanica mocht de spits afbijten en deed dat met verve. De gekke mariachi’s van Mariachi del Mundo zorgden voor de eerste latino-klanken op ons plein. Daarna was het tijd voor Afrikaanse vibes met Zicoman en de indrukwekkende brassband AGO Benin Brass.

Op maandag 10 juni vreesden we voor heel wat regen, maar na een flinke bui net voor de opening, werden we terug getrakteerd op een aangenaam zonnetje. De Braziliaanse percussionisten van Bahia de Todos os Ritmos warmden het vroege publiek op. Die konden daarna genieten van mooie dansvoorstellingen van de Armeense vereniging NAREK en de Indo Dansers van Indonesië. Om in de danssfeer te blijven, mocht Team Latino deze editie afsluiten met een optreden waar onze benen nog van trillen. Tussen al de optredens door, konden we ook dit jaar rekenen op ons fantastisch huis-DJ-duo DJ Tom Curaçao en DJ Opu, die zorgen dat de dansvloer telkens vol staat door hun deuntjes.

De bezoekers konden tussendoor ook hun portret laten tekenen door vaste klant en top-artiest Nabil Anwer. De kindjes konden haarvlechten laten leggen door Habiba. En zowel jong en oud lieten terug henna-art zetten door onze vaste specialisten Amel en Nele.

Bedankt aan alle vrijwilligers van de eetstandjes, de cocktails, de bar, de bonnetjes,… voor jullie prachtig werk waarmee we duizenden mensen 2 dagen lang kunnen doen genieten! Volgend jaar zijn we er opnieuw, HOERA!

 

Deel