KRAC-Wereldfeest op 19 en 20 mei in Kortrijk

29 apr 2024

Kom je onderdompelen in het sprookjesachtige land van multiculturele rijkdom. Tijdens het KRAC-wereldfeest op Pinksterzon- en maandag kan je letterlijk en figuurlijk proeven van de diversiteit die Kortrijk te bieden heeft. Er zijn meer dan vijftien eetstandjes uit alle hoeken van de wereld en tijdens deze tweedaagse kan je kennismaken met leuke animatie, wereldse dans- en muziekoptredens.

KRAC (KortRijk Aan Culturen) is ondertussen toe aan zijn 26ste jaar en is een gevestigde waarde tijdens de Sinksenfeesten in Kortrijk. KRAC viert diversiteit en werkt mee aan een positieve beeldvorming, ontmoeting en inclusie.

Dit jaar is het centrale thema van Sinksen ‘sprookjes’. Ook KRAC gaat hiermee aan de slag: in het Koninkrijk Der Culturen kan je genieten van gerechten uit alle hoeken van de wereld. Er weerklinkt wereldmuziek samen met dansers van over heel de wereld en kunstenaars vieren hun cultureel erfgoed.

Wil je meer te weten komen over dit hemelse koninkrijk? Volg KRAC op Facebook. Kom zeker langs op zondag 19 of maandag 20 mei naar de nieuwe locatie in het Groeningepark in Kortrijk.

Praktisch

De festiviteiten gaan door op zondag 19 en maandag 20 mei in het Groeningepark in Kortrijk. Er zijn meer dan 15 verschillende eetstandjes waar je eten van over de hele wereld kan proeven. De toegang is gratis.

KRAC is een mooie samenwerking tussen stad Kortrijk, FMDO, Oxfam wereldwinkel en sedert vorig jaar ook R&M events.

Deel