Maak kennis met Babette!

16 okt 2019

Dag Babette, welkom in de FMDO-familie. Wat zit er allemaal in jouw takenpakket?

Ik volg 3 projecten op:

– 2 (t)huizen, één gids: interculturele gidsen worden opgeleid om een persoonlijke wandeling te geven in Brussel.

– 2 (t)huizen, één gids goes BELvue: momenteel zijn er 6 gidsen aan het oefenen om een rondleiding te geven in het BELvue museum.

– Same Same: een debatspel over gelijke kansen.

Hoe kwam je in contact met FMDO?

Ik heb FMDO leren kennen via Jade, mijn beste vriendin. Zij vertelde heel enthousiast over haar job en uiteindelijk kwam er een plekje vrij als projectmedewerker in Brussel en werd ik geselecteerd! De eerste kennismaking met mijn nieuwe collega’s was op Theater Aan Zee. Ik was naar één van de belevingsfeesten gegaan en ’s avonds zijn we met een groepje FMDO’ers naar een theaterstuk gaan kijken.

Mijn achtergrond ligt bij het theater, eigenlijk op het kruispunt van theater en samenleving. Tijdens mijn studies heb ik stage gevolgd bij ‘Action Zoo Humain’. ‘Zoo Humain’ verwijst naar het kijken naar mensen zoals mensen kijken naar dieren in een dierentuin. Er zijn veel te veel vooroordelen en mensen worden te vaak in een hokje gestopt omwille van afkomst, gender, … . Dankzij hun theaterkunst wordt er gespeeld met die stereotypen en worden ze telkens doorbroken.

Interessant! Zag je onlangs nog theaterstukken die je bekoord hebben?

Het laatste theaterstuk dat me echt omvergeblazen heeft, heette “Let us believe in the beginning of the cold season” van Sachli Gholamalizad. Als jullie de kans krijgen om te gaan kijken, dit is echt een aanrader!
Ik hou van woorden, dus tijdens de komende koude winteravonden vind je me vaak ergens in een hoekje wat teksten te lezen. Momenteel ben ik de poëziebundel “The Prophet” van Khalil Gibran aan het lezen en ik ben helemaal gefascineerd door zijn vertellingen.

Wij zitten hier in het hartje van Brussel. Boeit het drukke stadsleven je?

Ik hou van de stad als verzamelplaats van verschillende identiteiten: ik hou van Brussel als werkplek. Ik kan helemaal opgaan in het enthousiasme van de stad en genieten van de cultuur, maar verlang elke dag ook wel naar een plekje van rust. Die rust vind ik thuis: eens op de trein zie ik het landschap veranderen naar uitgestrekte velden en bomen. Tijdens de weekenden gaan mijn vriend en ik vaak kamperen met de tent of leggen we een matras in de auto en rijden we naar een stukje België dat we nog niet kennen. De natuur geeft mij zuurstof, de afwisseling met het leven in de stad houdt het voor mij spannend.

Heb je nog hobby’s naast theater, lezen en kamperen?

Als kind werd ik al omringd door paarden en dat is iets waar ik heel dankbaar voor ben. Mensen praten met woorden, paarden praten via lichaamstaal. Ze voelen je aan en maken je bewust van gevoelens die intern in je omgaan. Door die kracht worden paarden vaak ingezet bij therapiesessies. Voor mij is spelen met mijn paarden dagelijks leven en dat is een heel mooi geschenk!

Deel