Maak kennis met Florian!

01 okt 2019

Dag Florian, welkom bij FMDO! Bedankt om tijd te nemen voor dit interview. Om met de deur in huis te vallen: waarom FMDO? Wat zal jouw taak zijn binnen FMDO?

Ik zal medeverantwoordelijk zijn voor het educatieve luik in Brussel. Hiervoor werkte ik zeven jaar in het onderwijs, waarvan drie jaar in het immersie-onderwijs in Wallonië. Ik heb dus al wat ervaring met activiteiten organiseren, mensen en groepen begeleiden en het werken in een meertalige omgeving. Net zoals in het onderwijs hoop ik dat mijn werk bij FMDO mensen kan samenbrengen en verbinden en dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan onze samenleving.

Hoe leerde je FMDO kennen?

De eerste ontmoeting met mijn collega’s bij FMDO vond deze zomer plaats, op Theater Aan Zee in Oostende. Die dag organiseerde Latinación, één van de lid-verenigingen van FMDO, een belevingsfeest waar men via muziek, woord en dans kon kennismaken met de Latijns-Amerikaanse cultuur. Hier viel me meteen het grote enthousiasme op die de FMDO-groep uitstraalde en de warme band tussen de collega’s. Fijn om hier nu deel van uit te maken!

Leuk! Latinación… Heb je banden met de Zuid-Amerikaanse cultuur?
Momenteel ben ik Portugees aan het leren . Ik leerde deze taal kennen via capoeira-liedjes en andere Braziliaanse muziek en werd verliefd op de klanken en de melodie van deze taal. Een goede manier om een taal te oefenen – naast veel muziek luisteren en praten met Brazilianen – is het lezen van boeken. Op dit moment lees ik een jeugdboek (Portugees op mijn niveau) geschreven door de Braziliaans Brusselse auteur Isa Colli. Portugees hoor ik ook meermaals per week als ik forró ga dansen.

Forró?

Forró is een dans uit het noordoosten van Brazilië. Tegenwoordig vind je forró over heel Brazilië en sinds enkele jaren ook hier in België. Naast forró dans ik ook al enkele jaren folk. Zowel de folk- als de forrógemeenschap zijn erg open en warme gemeenschappen. Dans vind ik een ideale manier om je creatief uit te drukken en in contact te komen (letterlijk en figuurlijk) met anderen. Ook acroyoga, wat ik sinds kort doe, is zo’n activiteit die mensen verbindt en laat samenwerken. Je merkt het al, ik ben graag in beweging.

Sportief dus?

Ons kantoor ligt op de zevende verdieping. Ik denk dat ik een van de uitzonderingen ben die dagelijks de trappen neem tot boven! Quasi al mijn verplaatsing in Brussel doe ik met de fiets. Ik ben dan ook blij dat men in Brussel de laatste jaren werk maakt van een veiligere infrastructuur voor de zwakke weggebruikers. Toch zijn er nog vele punten in de stad waar het erg gevaarlijk is om te wandelen en te fietsen.  Ook op vakantie kan ik niet lang stilzitten. Ik vind het heerlijk om urenlang in de natuur te wandelen of te fietsen. Het liefst in de bergen, want dan kan je ook genieten van mooie uitzichten.

Avontuurlijk! Hang je soms ook graag in de zetel?

Met vrienden spelen we regelmatig gezelschapspelen. Het spoort je aan om strategisch en creatief te denken en leert je ook beter samenwerken. Sommige spellen zijn coöperatief, dat wil zeggen dat je niet tegen elkaar speelt, maar samen het spel probeert te winnen. Hanabi is een mooi voorbeeld van een erg intelligent coöperatief spel waarbij dat je zeer goed moet samenwerken om een zo hoog mogelijke score te halen. Ieder teamlid is even belangrijk en draagt verantwoordelijkheid voor het succes. Een aanrader!

 

 

 

Deel