Maak kennis met onze top-vrijwilliger Mohammed!

05 sep 2020

Deze zomer werkte Mohammed als vrijwilliger binnen 8400 talenten in Kantino van O.666. We stelden hem enkele vraagjes.

Mohammed, wat waren voor jou de leukste dingen aan werken in O.666?

Veel mensen vroegen mijn naam, waarvan ik kwam, ze gingen in interactie met mij. Ik zei in het begin dat ik niet goed Nederlands sprak, ik had veel schrik, maar mensen zeiden altijd dat dat geen probleem was. Ze waren heel geïnteresseerd en dat motiveerde mij. Ik sprak met mensen en ik leerde veel bij. Hierdoor durf ik veel beter praten. Ik mocht gewoon proberen.

De groep vrijwilligers was ook super. We lachten en we motiveerden elkaar om Nederlands te oefenen. Soms gebeurt het dat mensen mij herkennen in de stad. Ze zeggen dan: “Hey Mohammed, alles goed?”. Dat vind ik super.

Wat deed je het liefst?

Ik loop het liefste rond in de zaal. Dan kan ik wat lachen met de mensen. Ik hou ervan om mensen te bedienen, hen te doen lachen, smakelijk eten te wensen.  Ik leer elke keer nieuwe woorden.

Welke job wil je graag doen later?

Ik wil starten met opleiding centrale verwarming. Het is blijkbaar een mooie job, want het is altijd koud in België. Maar eerst ga ik verder Nederlands leren. Vanaf dat ik goed Nederlands spreek, kan ik een opleiding starten. Ik ga heel veel oefenen, zodat ik kan inschrijven.

Wil jij nog verder doen met vrijwilligerswerk?

Ja. Ik hield van O.666. Met de groep heb ik veel geleerd, vrienden gemaakt, goed gelachen. Dit was heel goed voor mij. Ook voor mijn Nederlands.

Om af te ronden, vertel eens een grappig weetje

Toen ik pas in België was, ging ik eens met een vriend naar een restaurant. Toen ik naar het toilet ging en mijn handen wou wassen, vond ik nergens hoe de kraan werkte. Er was geen knop. Ik wachtte toen even om te kijken hoe de andere mensen het deden. Toen had ik door dat het met sensor was. In Gaza is dat niet zo. Ik moest hard lachen en vertelde het direct aan mijn vriend.

In samenwerking met Economisch Huis Oostende en O.666

Deel