“Mahmoud is voor ons een grote aanwinst!”

21 okt 2021

Mahmoud (37) komt uit Syrië en woont samen met zijn gezin sinds anderhalf jaar in Oostende. Hij kwam bij FMDO terecht omdat hij zich wilde inzetten als vrijwilliger en sloot zich aan bij 8400 Talenten. Zijn grote passie? Voetbal!

Mahmoud begon vanaf zijn 6 jaar te voetballen in een professionele club. Zijn team, de Al Kamarah Club, behoorde tot een van de oudste sportploegen in Azië. De club won acht keer de Syrian League en acht keer de Syrian Cup. Tot zijn 28 jaar bleef Mahmoud trouw verbonden aan deze ploeg. Toen hij daarna naar Saoedi-Arabië verhuisde, vond hij al snel een job als voetbaltrainer bij een prestigieuze voetbalschool. Hij werkte er bijna tien jaar als coach.

Coronamaatregelen en taalbarrière

Sinds Mahmoud naar België kwam, heeft hij niet meer gevoetbald. Dat hij in Oostende toekwam in het midden van de Covid-19 crisis, hielp zeker niet. Enerzijds vond hij niet meteen toegang tot de sportclubs vanwege de taalbarrière, en anderzijds werden alle groeps- en contactsporten eenvoudigweg afgelast. Hij miste voetbal. Voetbal gaf structuur en betekenis aan zijn dagen.

Terug op het veld!

Via 8400 Talenten brachten we Mahmoud in contact met Kristof van Startacademy bij KV Oostende. In de Startacademy worden de jongste voetballertjes via toegankelijke en extra trainingen klaargestoomd voor de competitieve ploegen van KVO. Na een aangenaam kennismakingsgesprek met trainer Kristof, stond Mahmoud al snel met veel enthousiasme op het veld. Hij kon meteen als vrijwilliger aan de slag als hulpcoach.

Mahmoud is supertevreden dat hij terug met voetbal bezig kan zijn. De competitie en het spelplezier in voetbal geven hem kracht zegt hij. Ook Kristof is heel blij met de nieuwe samenwerking: “Mahmoud is voor ons een grote aanwinst!”

We wensen Mahmoud het allerbeste toe bij KV Oostende!

Deel