Rondleidingen ‘Twee (T)huizen één Gids’ in het BELvue museum

29 feb 2024

Het BELvuemuseum doet van maandag 4 tot en met vrijdag 22 maart opnieuw mee aan de Museumweken georganiseerd door Erfgoedcel Brussel en Huis van het Nederlands. 

Leerkrachten (enkel voor cursisten van de verschillende Centra voor Volwassenenonderwijs, kortweg CVO’s) die op zoek zijn naar een leuke activiteit kunnen tijdens die periode bij verschillende Brusselse organisaties terecht.

Tijdens de museumweken zijn er 15 rondleidingen van “2 (T)huizen 1 museum” in het BELvue museum.

Ontdek het museum op een andere manier door de ogen van Leila, Saad, Ikram, Sepideh, Jürgen & Selçuk.

Het BELvue museum werkt samen met FMDO waarbij mensen met een migratieachtergrond hun levensverhaal vertellen doorheen de thema’s van het museum. De zes leerling-gidsen hebben Nederlands geleerd en vertellen elk hun ongelooflijke, soms buitengewone, soms ontroerende verhaal tot ze aankomen in hun nieuwe land, hun tweede thuis, België.  Ze trekken parallellen en halen de verschillen aan die ze opmerken. Elke gids getuigt vanuit zijn / haar persoonlijke ervaring, waardoor elke rondleiding uniek is.

Speciaal voor deze editie van de NT2-museumweken leidden we drie nieuwe gidsen op. Ze volgden een opleiding die we samen met gidsenorganisatie Brukselbinnenstebuiten in elkaar staken. Nu zijn Sepideh, Jürgen en Selçuk klaar om bezoekers mee op sleeptouw te nemen in het museum.

Duur: 1.30 uur
Prijs: gratis (tijdens de museumweken)
Doelpubliek: cursisten van de verschillende Centra voor Volwassenenonderwijs (< CVO’s)
Taalniveau: vanaf 2.1
Data: van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 17 uur en in het weekend tussen 11 en 19 uur

Wil je zelf een geleide wandeling boeken in het BELvue museum? Dat kan! Onze gidsen staan voor je klaar. Stuur een mail naar bulent@fmdo.be en hij geeft je graag meer info.

Deel