Nieuw in Kortrijk | PICNIK

19 mrt 2021

Kortrijkzanen opgelet! Samen met Stad Kortrijk startten we een nieuw proefproject: PICNIK. Je leven opbouwen in een nieuwe stad doe je niet alleen. Je leert de taal pas als je spreekt, je bouwt een netwerk op door samen dingen te doen… En hierbij wil PICNIK nieuwkomers een handje helpen.

Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe ervaringen opdoen

Bij PICNIK staat ontmoeting centraal. We verbinden nieuwkomers met een vrijetijdsbuddy, organisaties die taalstages aanbieden, verenigingen en vrijwilligerswerk. Zo leren nieuwkomers nieuwe mensen kennen, terwijl ze (taal)ervaring opdoen. 

Vrijwilligers en nieuwkomer bij PICNIK zijn ook welkom op verschillende vormingen en activiteiten.  Zo is PICNIK een platform voor nieuwe ontmoetingen in Kortrijk. 

Matching op maat

Tijdens een (wandel-)intakegesprek maak je kennis met het project, en leren we je beter kennen. Daarna start het buddytraject bij PICNIK. Een buddy en nieuwkomer worden altijd gematcht op basis van een gemeenschappelijke hobby of interesse.

Meedoen? 
PICNIK zoekt sympathieke buddy’s en organisaties die zin hebben om mee te werken aan het project. Interesse? Contacteer Ella via ella@fmdo.be of schrijf je hier in.

Deel