Onze boekenambassadeurs komen naar je toe!

30 apr 2019

In 2018 zocht en vond FMDO 10 boekenambassadeurs in Oostende. Boekenambassadeurs is een project waarbij we met een groep mensen met diverse achtergronden samen wilden werken aan leesbevordering. De boekenambassadeurs komen uit verschillende hoeken van de wereld maar hebben 1 ding gemeen: allen houden ze van lezen en zijn ze gepassioneerd door verhalen. Die passie willen ze graag met iedereen delen. Daarom kozen ze aan het begin van het project elk 1 boek uit dat bij hen een bijzondere indruk heeft nagelaten en gingen ze de uitdaging aan om zoveel mogelijk mensen te inspireren en prikkelen met hun verhaal op een creatieve manier.

Vandaag zijn onze boekenambassadeurs Nessrin, Lili en Dana klaar om hun verhaal bij jouw organisatie of vereniging te komen vertellen. Nodig jij hen uit?

Nessrin Mohammed

NESSRIN

Wanneer Nessrin het boek de voorlezer van Bernhard Schlink voor het eerst leest herkent ze passages. Dit boek is de basis van het verhaal dat ze brengt. Nessrin komt uit het Koerdisch deel van Syrië en linkte vanuit haar ervaringen het boek aan verschillende objecten die ze in een zwarte doos stak. Deze voorwerpen zijn de leidraad voor een gesprek over leven in vrijheid en oorlog.

 

 

Lili Chong

Toen Lili Chong het boek Birthday van Lieve Blanckaert las, was ze net zelf zwanger van haar eerste kind. Ze raakte gefascineerd door de verschillende geboortegebruiken en manier van zorg voor moeder en kind overal ter wereld. Tijdens deze dialoogtafel toont Lili enkele foto’s en vertelt ze opvallende verhalen uit het boek. Ze vormen een startpunt voor een boeiend groepsgesprek rond zwangerschap en geboortes.

 

 

Bohdana Bolanda

Dana was benieuwd naar het boek Alles is verlicht van Jonathan Safran Foer omdat het verhaal zich afspeelt in Oekraïne. Ze vroeg zich af hoe de auteur haar geboorteland zou beschrijven. In haar presentatie pikt ze enkele fragmenten uit het boek om haar verhaal en ervaringen over Oekraïne te vertellen.

 

 

Meer info vind je hier: https://fmdo.be/projecten/boekenambassadeurs

Deel