OPEN IFTARS – samen ontdekken wat ramadan betekent

05 apr 2022

Op 1 april startte de ramadan. Wie mee vast met de ramadan, eet of drinkt niet in de periode van zonsopgang tot zonsondergang. Na zonsondergang volgt er een gebed, en een avondmaal – de iftar. Wat er gegeten wordt verschilt in elk land. Tijdens deze ramadan organiseren onze verenigingen OPEN IFTARS. Ze nodigen iedereen uit om samen met hen een Iftar te beleven. Een overzicht van de activiteiten van FMDO-verenigingen vind je hieronder. Opgelet: inschrijven is telkens verplicht!


Open iftar in OC de Ballon – Oostende – 9 april

Marokkaanse vereniging Atlas Almagreb nodigt je uit voor dit gezamenlijk moment met familie en vrienden. Ze voorzien een Marokkaans buffet.

Meer info en reserveren


Open iftar in De Antenne
– Oostende – 14 april

FMDO, De Antenne en sociaal – culturele verenigingen Bahar, Syrië met liefde, Jiyan en Sudanese Belgian Solidarity organiseren op donderdag 14 april een open iftar.

Meer info en reserveren


Paasiftar in Kaaitheater
– Brussel – 21 april

FMDO organiseert samen met enkele verenigingen een Brusselse Paasiftar. Iedereen die komt brengt iets mee om te eten en we delen onder elkaar.

Meer info en reserveren


Buren Iftar in CC het SPOOR
– Harelbeke- 24 april

FMDO-vereniging SBOUYA organiseert een iftar in CC het SPOOR in Harelbeke. Iedereen is welkom, de maaltijd is gratis maar reserveren is verplicht!

Meer info en reserveren


Open iftar – Brugge- VOLZET

Brugse lidverenigingen Chamna & Taranta vzw vieren op 15 april een open iftar bij Avansa. Inschrijven is niet meer mogelijk, de iftar is al volzet.

Deel