Een open iftar bijwonen? Hier kan het!

04 mrt 2024

Dit jaar vallen de Iftar en Pasen samen, wat leidt tot unieke vieringen in verschillende steden. Gemeenschappen komen samen om de diversiteit te vieren, waarbij speciale evenementen de harmonie tussen verschillende culturele tradities benadrukken. Gezamenlijke maaltijden, culturele uitwisseling en het ervaren van elkaars festiviteiten bevorderen begrip en tolerantie om zo bruggen te slaan tussen heel wat gemeenschappen.

Drie iftars – Brugge – 16 tot en met 29 maart

Verspreid over de maand maart organiseert het Cultureel Islamitisch Centrum Brugge (C.I.C.B) samen met FMDO en andere partners drie iftars voor specifieke doelgroepen:

16 maart: verwenavond + iftar voor dakloze mensen – 17 – 21 uur

22 maart: iftar voor mensen in eenzaamheid – 18.30 – 22 uur

29 maart: inter-levensbeschouwelijke iftar – 18u – 22 uur

FMDO nodigt mensen uit via ‘t SAS, Poverello, OCMW, lidverenigingen FMDO en de verschillende geloofsgemeenschappen om samen de vasten te breken en bruggen te bouwen tussen mensen (gelovig, anders gelovig of niet-gelovig) uit heel wat culturen en verenigingen.

De FMDO vrijwilligers komen samen op 15 maart om een lekkere maaltijd te koken voor de iftar van de volgende dag.

Een samenwerking tussen C.I.C. Brugge, FMDO, Taranta, Refu-Interim, Avansa)

2kmSamenAanTafel – Antwerpen – 31 maart

Maak je klaar voor “2kmSamenAanTafel” op de Turnhoutsebaan! Een twee kilometer lange tafel nodigt buurtbewoners uit om samen te dineren. Sluit je aan bij FMDO voor Mundo-a (Turnhoutsebaan 139A, 2140 Borgerhout) op zondag 31 maart voor dit unieke evenement!

Paasiftar – Brussel – 1 april

Voor de derde editie van de paasiftar volgen we het succesrecept van een potluck of auberge Espagnol. Breng iets lekkers mee om te delen, en bij zonsondergang genieten we samen van een smakelijke maaltijd. Mis het niet en deel de vreugde van verbondenheid op deze speciale avond van 19.30 tot 22 uur in GC De Rinck, Anderlecht.

Paasweekend – Oostende – 30 maart tot en met 31 maart

Op zaterdag 30 maart
Schuif aan aan de lange tafel tijdens de paasiftar en geniet van een gezellige avond waarbij iedereen heerlijke gerechten deelt en zo de warmte van Pasen mee kan beleven. Inschrijven kan via bo@fmdo.be.

Op zondag 31 maart
Breng de kleintjes mee voor een dag vol vrolijke paasactiviteiten. Van eieren zoeken tot creatieve knutsels: plezier voor iedereen! Sluit daarna het paasweekend in stijl af met een Filipijnse paasbrunch. Een culinair avontuur voor je smaakpapillen.

• Start: 17.30 uur
• Vrije bijdrage of neem iets mee om de lange tafel aan te vullen. Dat mag zoet of zout zijn.
• Inschrijvingen via bo@fmdo.be of 0483 59 56 05
• Adres: De Klisse, Vredestraat 37, Oostende

Deel