Post voor FMDO

03 okt 2019

We kregen post van Ibrahim. Afgelopen zomer deed hij vrijwilligerswerk bij Samana via ons project 8400 Talenten. Voor een week ging hij mee naar Spa als reisbegeleider voor mensen met een beperking. Hij wilde dit doen omdat hij graag mensen helpt, om nieuwe ervaringen op te doen, mensen te leren kennen en zijn Nederlands niet te verleren tijdens de zomermaanden. Een brief die onze harten verwarmt en ons nogmaals bevestigt waarom we doen wat we doen. En dat het werkt.

Post voor FMDO

Beste Jade,

Ik wil graag vertellen over mijn ervaring als vrijwilliger. 

Dat is wat ik gedaan heb met Samana organisatie dankzij het project 8400 talenten van FMDO organsatie. Op 23 augustus tot 31 september werkte ik een week als vrijwilliger om lichamelijk gehandicapte mensen te helpen. Dat was de belangrijkste week van mijn leven. Ik heb veel geleerd over nederigheid, tolerantie, respect voor mensenrechten, orde en dan de Belgische cultuur. Ik was heel gelukkig toen ik mensen hielp.

Ik denk dat het een ervaring is die mijn leven in België zal beïnvloeden. Ik slaagde erin de houding van een Belgische vrouw ten opzichte van vluchtelingen te veranderen. Toen ik daar was heb ik een week Nederlands gesproken. Soms had ik moeite om alles te begrijpen, maar dat is mij gelukt. 

Conclusie, we moeten vrijwilligeswerk aanmoedigen om ervaring, kennis en integratie in de samenleving op te doen.

Bedankt voor je Jade, en Bedankt voor FMDO en Samana.

Met vriendelijke groeten

Ibrahim

16-9-2019

Voor meer info over ons project 8400 Talenten kun je terecht op onze website of bij onze collega Jade via jade@fmdo.be of 0488 51 04 04.

Deel