8400 Talenten

Het project 8400 TALENTEN brengt nieuwkomers, buurtbewoners en organisaties uit Oostende samen en speelt in op twee soorten vragen. Enerzijds vragen nieuwkomers naar oefenkansen Nederlands en willen ze graag meer buurtbewoners leren kennen. Anderzijds zien we bij organisaties, verenigingen en buurtbewoners de vraag naar vrijwilligerswerk toenemen. Daarom zetten we dit project op voor jongvolwassen nieuwkomers in Oostende die hun talenten willen inzetten tijdens vrijwilligerswerk in hun eigen buurt. Zo oefenen en verbeteren ze ook hun Nederlands en bouwen ze een eigen netwerk op.

Aan de hand van individuele begeleiding en de organisatie van gezamenlijke activiteiten (zoals bijvoorbeeld een vrijwilligersmarkt) gaan we op zoek naar een match tussen de talenten van een nieuwkomer en de vraag van organisaties, verenigingen, buurtbewoners…

Ben je nieuw in Oostende en zoek je een plek om werkervaring op te doen, Nederlands te oefenen en je netwerk uit te bouwen? Of zoek je als organisatie, vereniging, individu helpende handen? Dan is 8400 TALENTEN iets voor jou!

Meer info en contact?

Malou De Schepper

malou@fmdo.be

0478/09 27 13

Met de steun van het Economisch huis.