Boekenambassadeurs

Wil je in jouw organisatie of vereniging werken aan leesbevordering?

Laat je inspireren door de Boekenambassadeurs van FMDO vzw!

In 2018 zocht en vond FMDO 10 boekenambassadeurs in Oostende. Boekenambassadeurs is een project waarbij we met een groep mensen met diverse achtergronden samen wilden werken aan leesbevordering. De boekenambassadeurs komen uit verschillende hoeken van de wereld maar hebben 1 ding gemeen: allen houden ze van lezen en zijn ze gepassioneerd door verhalen. Die passie willen ze graag met iedereen delen. Daarom kozen ze aan het begin van het project elk 1 boek uit dat bij hen een bijzondere indruk heeft nagelaten en gingen ze de uitdaging aan om zoveel mogelijk mensen te inspireren en prikkelen met hun verhaal op een creatieve manier.

Ze vulden het verhaal uit hun boek aan met persoonlijke anekdotes of brachten het in beeld op foto. Anderen verwerkten hun verhaal in een collage, poppentheater of animatiefilmpje. Nog anderen bereidden een dialoogtafel voor waarbij verschillende thema’s uit het boek worden besproken. Elk van hen bracht een boek tot leven!

 

Wil je in jouw organisatie of vereniging werken aan leesbevordering? Nodig een van onze boekenambassadeurs uit en/of maak gebruik van onze film over het project.

Meer info en contact?

Tine Dessein

tine@fmdo.be

0471/83 72 03

Met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 

 

 

In samenwerking met Bibliotheek Oostende, CVO De Avondschool, VormingPlus Oostende-Westhoek.