Compagnons

Compagnons wil inwoners van Oostende, zowel individuen als gezinnen, koppelen aan nieuwkomers die zich in Oostende komen vestigen. In 2016 is FMDO gestart met dit buddyproject in samenwerking met Sociaal Huis Oostende (heden : Stad Oostende).

De zogenaamde buddy’s bieden sociale steun aan nieuwkomers en helpen hen om hun weg te vinden in Oostende en het dagdagelijkse leven in de stad. Het is belangrijk dat de buddy’s geen hulpverlenende rol opnemen maar de nieuwkomers ondersteunen in de uitbouw van hun netwerk en kennis laten maken met hun nieuwe thuis. Buddy’s kunnen nieuwkomers wel doorverwijzen naar hulpverlenende instanties.

Een buddy staat positief in het leven en is respectvol, sociaal, integer, geduldig en empathisch. Daarnaast is het van prioritair belang dat je openstaat voor diversiteit; zowel op alle vlak van afkomst, religie, seksualiteit, beperking, … Ben jij zo iemand? Laat dan zeker van je horen want elke nieuwe buddy is steeds welkom!

Wanneer je je kandidaat stelt als buddy volgt een intakegesprek, waarna we een zo goed mogelijke match maken met een nieuwkomer in Oostende. Uiteraard begin je niet zomaar aan dit leuke avontuur. Je krijgt de nodige ondersteuning vanuit FMDO en we bieden je een reeks vormingen aan met nuttige informatie over de wetgeving en de sociale kaart van Oostende. Er bestaan ook tal van mogelijkheden om samen op stap te gaan in de stad. Daarom voorzien wij kortingen op uitstapjes naar het theater, muziekoptredens en sportwedstrijden. Daarnaast worden alle buddy’s en nieuwkomers op regelmatige basis uitgenodigd voor een groepsactiviteit, waardoor iedereen onder elkaar ook informatie en tips kan uitwisselen.

Wil je graag een buddy zijn of heb je als organisatie het gevoel dat ook jullie kunnen meewerken aan dit mooie project? Contacteer ons dan zeker!

Meer info en contact?

Xavier Holvoet

xavier@fmdo.be

0487/61 53 43

Bekijk ook onze COMPAGNONS-facebookpagina!

Dit project wordt uitgevoerd mede door de steun van stad Oostende en het Sociaal Huis Oostende. Dit project wordt gerealiseerd met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.