Jong Gedacht

Verder studeren of gaan werken? Boek de jongeren van Jong Gedacht voor een sessie in jouw klas

Secundair afgerond en wat nu? Sommige jongeren wagen de sprong naar de hogeschool of universiteit. Anderen kiezen ervoor om te gaan werken. Er liggen veel verwachtingen op hun schouders, zeker bij jonge mensen met een migratieachtergrond. Er is ook keuzestress. Hoe vind je een studierichting en job die bij je past?

Het project Jong Gedacht inspireert leerlingen uit OKAN, het 5e en het 6e secundair om een studierichting te kiezen. Dit aan de hand van persoonlijke verhalen van jongeren met een migratieachtergrond uit Oostende. Zij vertellen zonder taboe over hun pad van het secundair naar een job of hogere studies. Hun verhaal volgt geen rechte lijn maar kronkelt langs dromen, twijfels, obstakels én successen.

© Ruben Farkas

Hoe delen ze hun verhaal?

  • Op bezoek in jouw klas

Onze jonge onderwijsambassadeurs komen in duo naar jouw klas in Oostende. Ze geven geen advies of begeleiding, maar inspireren jongeren om een meer bewuste studiekeuze te maken tijdens en na het secundair onderwijs. Zo getuigen ze over hoe je faalangst kan overwinnen of hoe pittig de overgang van het secundair naar de hogeschool of universiteit kan zijn. Hiernaast delen ze tips om de studierichting te vinden die bij de jongeren past én hoe ze kunnen omgaan met verwachtingen van heel wat ouders. Na hun verhaal is er tijd voor interactie en vragen uit de klas. Samen duurt dit ongeveer 1.5 uur.

Contact

tine@fmdo.be of 0471 83 72 03

Benieuwd naar de verhalen?

Lees hier het verhaal van Nicauro.

Lees hier het verhaal van Romy.

Lees hier het verhaal van Arnold.

Lees hier het verhaal van Ayat.

Lees hier het verhaal van Albina.

Lees hier het verhaal van Musa.

Lees hier het verhaal van Zara.

Lees hier het verhaal van Danial.

Lees hier het verhaal van Hasib.

Jong Gedacht is een deelproject van Onderwijsambassadeurs, met steun van de stad Oostende.