Same Same but different

een spel tegen racisme en discriminatie

Same Same but different is een educatief spel waarbij we deelnemers bewust maken van de gevolgen van racisme en discriminatie. Het spel is gericht aan organisaties en scholen (derde graad middelbaar). Same same but different is opgebouwd als een klassiek bordspel maar wordt gekoppeld aan filmpjes met getuigenissen van slachtoffers van racisme en discriminatie. Elk filmpje gaat gepaard met een vraag die een debat stimuleert over een bepaald thema.

Het spel geeft slachtoffers van racisme en discriminatie een stem en een gezicht. Zij worden vaak over het hoofd gezien. Daarom zijn zij in dit spel aan het woord. Ze vertellen waargebeurde verhalen over herkenbare situaties. Ze delen hun ervaringen, vertellen hoe ze reageerden op racisme en/of discriminatie en hoe dit hen heeft beïnvloedt.

Met Same Same but different willen we ook de deelnemers van het spel wapenen tegen racisme en discriminatie. We willen hen aan de ene kant bewust maken van de gevolgen van racistisch en discriminerend gedrag maar reiken hen ook handvaten aan over hoe ze kunnen reageren als ze zelf slachtoffer of bijstander zijn bij racisme en discriminatie.

Meer info en contact?

Parvaneh Nazarieh

samesame@fmdo.be

Bent u leerkracht op een middelbare school en wil je dit spel spelen met je klas onder deskundige begeleiding?

Contacteer School zonder Racisme via katrien@schoolzonderracisme.be

Same Same is een project van FMDO en deze lidverenigingen:

Matissa België, Ardaps vzw, Huis van Amazigh, Collectief Brussel-Bujumbura, Vzw FIREFEC Bandundu, HOPE, Feza vzw, LUCEPD vzw, Al Madina vzw , ABEFA vzw, AFIIP vzw, Green Hope Somalia Vzw, MICV vzw, Bawasa vzw, Djulia’s Events vzw, Partage en Couleurs vzw , Jades Vzw, Vrienden van Togo, Amalbelgika, Zassii Vzw, Het Dorp Vzw, Vzw Water voor allen, Solimanbe Vzw, …

In samenwerking met School Zonder Racisme

Met subsidies van Gelijke Kansen Brussel: