Twee (t)huizen, één gids – BELvue

Met “Twee (t)huizen, Eén Gids – BELvue” bekijk je de geschiedenis van België vanuit een ander perspectief. Bezoek het museum over België als centrum voor democratie aan de zijde van een van onze interculturele gidsen. Onze zes gidsen met migratieachtergrond zijn erg enthousiast om jullie het museum door hun ogen te laten beleven. Aan de hand van de verschillende themazalen zullen onze gidsen jullie de geschiedenis van hun twee (t)huizen vertellen. Ze trekken parallellen en halen de verschillen aan die ze opmerken. Elke gids getuigt vanuit zijn/haar persoonlijke ervaring, waardoor elke rondleiding uniek is.

De gidsen

BELvue

Minoo

Minoo studeerde geschiedenis en werkte als marketing manager voor ze naar België kwam. Ze schetst jullie een beeld van de (r)evoluties die Iran doorgemaakt heeft aan de hand van de zalen over democratie, migratie, pluralisme en taal. Daarenboven vertelt ze haar persoonlijke ervaringen als jonge vrouw in Iran.


BELvue

Leila

Leila werkte tijdens de Koude Oorlog als radio-editor en leerkracht in Georgië, dat toen deel uitmaakte van de Sovjet Unie. Ze leefde er in een religieuze minderheidsgroep van Yezidi en vertelt hoe het einde van het communistisch klimaat haar situatie veranderde. Ze neemt jullie mee in de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.


BELvue

Saad

Saad komt uit Syrië. Hij vertelt over de weg die hij zelf afgelegd heeft van Syrië naar België. Hij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.


BELvue

Ikram

Ikram komt uit Molenbeek. Ze werkt in Brussel als leerkracht Islam en geschiedenis. In het museum gidst zij jullie doorheen de geschiedenis van België en Marokko. Hiervoor heeft ze de zalen democratie, taal en pluralisme uitgekozen.


Aïssatou

Aïssatou is opgegroeid in Guinée, waar ze internationale relaties studeerde. Haar interesse voor geschiedenis en democratie deelt ze graag met jullie in het BELvue museum. Zij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, solidariteit, pluralisme en taal.


Zouheir

Zouheir werkte als arts in Algerije.  In België aangekomen, leerde hij  tijdens zijn opleiding Nederlands dit  project kennen en besliste hij gids te worden. Hij wil jullie graag meer vertellen over zijn twee thuizen, hiervoor kiest hij de zalen democratie, welvaart, migratie en taal.

Praktisch

Hoe kan je boeken?

Je boekt een rondleiding door een mail te sturen naar bulent@fmdo.be met volgende gegevens:

  • de datum
  • de gewenste gids(en)
  • het aantal personen
  • andere bijzonderheden (bvb. rolstoelgebruikers, …)

De rondleidingen worden geboekt in samenspraak met de gids, er zijn dus geen vaste momenten waarop je kan boeken.

Hoe lang duurt een wandeling?
Elke wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Met hoeveel mensen kan je deelnemen aan een wandeling?
Per gegidste tocht kunnen er maximum 15 personen deelnemen.
Indien je met een grotere groep bent, vragen we je om meerdere wandelingen te boeken.

Hoeveel kost een wandeling?
Begeleiding door de gids kost 80 euro. Dit betaal je vooraf aan FMDO.
De inkomtickets voor het BElvue museum betaal je aan de kassa.

Meer info?

bulent@fmdo.be

0470 51 13 83

Meer informatie over het BELvue Museum vindt u hier: https://www.belvue.be


Twee (t)huizen, één gids Goes Belvue is een samenwerking tussen volgende partners: