Voorbije projecten

Hier vind je meer informatie over voorbije projecten.

Op www.scan4diversity.be zetten we het culturele aanbod aangeboden door sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond in de kijker.

In het project ‘Oostende ontdekt’ maakten we met een enthousiaste groep jongvolwassenen met een migratieachtergrond posts voor de blog oostendeontdekt.com. Het hoofdthema van de blog was diversiteit in Oostende. De jonge bloggers gingen samen de straat op om Oostende en haar inwoners beter te leren kennen.

Tijdens Boekenambassadeurs gingen we aan de slag met een groep enthousiaste lezers die zelf een persoonlijk verhaal brachten rond hun favoriete boek.

Met DiVerzen brachten we mensen met en zonder migratieachtergrond samen op een podium nadat ze samen een traject aflegden en hun eigen poëzie neerschreven.

In 2018 zet het gloednieuwe FMDO-project ‘Color Cultuur’ diverse initiatieven op poten om vrijwilligers uit onze lidverenigingen en mensen met een migratie-achtergrond cultuur te laten beleven in Vlaanderen.

My Gift To You – een coproductie met kleinVerhaal.

Geweld in al haar kleuren was een project waar FMDO en Brusselse lidverenigingen samengewerkt hebben in de strijd tegen intrafamiliaal geweld.

Klappers van Vrouwen was een project dat werkte aan de theatervoorstelling TRæCK, te zien op Theater Aan Zee 2016!