Klappers van vrouwen

FMDO presenteert TRæCK

160405_klappers_traeck_A5

160405_klappers_traeck_A52

Zoals iedereen ondertussen weet oefenen onze Klappers van Vrouwen, aan de theatervoorstelling TRæCK, die deze zomer zal te zien zijn op Theater Aan Zee 2016! Donderdag 28 juli & vrijdag 29 juli, om 20u nodigen wij iedereen uit op de Konterdamkaai in Oostende (oude NMBS-loods), om te komen kijken naar deze voorstelling. Info & tickets via theateraanzee.be. Een ticket kost 10,00 EUR en de ticketverkoop start maandag 13 juni.(http://theateraanzee.be/nl/programma/detail/traeck) Het wordt HET FMDO- evenement van het jaar dus reserveer snel je ticket, beleef alles vanop de eerste rij en wij zorgen ook voor een lekkere receptie achteraf…

Reclame maken bij vrienden, familie, kennissen, je baas, leerkracht… is de boodschap! Tot op TAZ#2016!!!!

Van waar de naam TRæCK?

Er zijn heel veel redenen waarom onze voorstelling deze naam kreeg. We sommen er enkele op:

– Zo heb je het West-Vlaamse spreekwoord ‘in trek zijn’.
– Soms is het leven niet altijd gemakkelijk en hebben we het gevoel dat we voortdurend moeten trekken aan alles en iedereen om vooruit te komen.
– We hebben allemaal ons eigen levenslied, ons eigen verhaal, ons eigen levenstrack.
– Alles wat we verzenden per post naar vrienden of familie, ver of dichtbij, krijgt een trackingnumber.
– De voorstelling werkt met eigen gemaakte muziek, tracks.

Tijdens onze voorstelling kan je ontdekken hoe onze dames al deze elementen hebben verwerkt in de voorstelling of hoe het ons inspireerde bij het maken van ons verhaal…

Bekijk hier onze trailer…

Hoe het allemaal begon…

Dit is het eerste sociaal-artistieke project van FMDO. In de zomer van 2015 werd er intensief gezocht naar enthousiaste vrouwen met een diverse achtergrond en interesse in theater. Er werd een intensief traject afgelegd waar iedereen z’n eigen talenten kon ontdekken en ontwikkelen met ondersteuning van een projectverantwoordelijke, een regisseur en een licht- en geluidtechnieker. Het traject die de vrouwen aflegden zat vol verrassingen, uitdagingen, met aandacht voor nieuwe vriendschappen en plezier maken. Het doorlopen van dit traject moet de vrouwen, met intensieve coaching en ondersteuning, in staat stellen om stap voor stap samen te werken aan een groot eindproduct, de theatervoorstelling TRAECK. We, FMDO en de aangesloten partners, zijn niet vertrokken van een kant en klaar uitgewerkt eindproduct. Net door die intensieve begeleiding, het verder uitbouwen van de vertrouwensrelatie en duurzame partnerschappen aan te gaan, creëerden wij de mogelijkheid het stuur in handen te geven van de vrouwen. Zij bepaalden als hoofdrolspelers hoe het eindresultaat werd ingevuld en wat de kern zal zijn van de eindvoorstelling. We vertrokken van wat er leeft bij de vrouwen en welke interesses en talenten ze hebben. FMDO is in dit project GEEN artistiek directeur die de rollen verdeelt en het script schrijft maar de souffleur die samen met de partners, de deelnemers op weg helpt, altijd in de coulissen staat om van dichtbij alle hulp te bieden die nodig is om de doelstellingen te bereiken.

Het maken van een grote productie vraagt veel inzet, tijd en organisatie. Daarom willen wij ook ten volle gebruik maken van alles wat leeft in Oostende. Veel individuen en verenigingen hebben heel wat te bieden en kunnen zeker en vast een bijdrage leveren om dit project tot een goed einde te brengen. Er zal dus nog veel meer te zien en beleven zijn naast de kerngroep van vrouwen op het podium. We geloven in de talenten van Oostende en die willen we in dit project ten volle gebruiken! In dergelijke productie is er voor elk wat wils en doordat het door de mensen zelf wordt gemaakt willen we een verhaal afspelen dat leeft onder mensen en waar iedereen zich in kan herkennen.

FMDO wil vooral tonen dat superdiversiteit iets positiefs is en een meerwaarde is voor Oostende. Wij willen een positief verhaal op scène waar toeschouwers plezier en voldoening van hebben. In deze voorstelling is er geen vierde wand maar staat de cast en het publiek rechtstreeks met elkaar in contact. Het theaterstuk zelf is de laatste etappe van een reis waarbij iedereen samen van de ene acte in de andere rolt en die de spiegels zijn van de leefwereld van iedere Oostendenaar met EN zonder migratieachtergrond.

Wij zijn er alvast klaar voor! Jij ook? 3…2…1… ACTIE!

Met steun van:
wvl

Stad Oostende

logo Vlaamse Overheid

In samenwerking met: CC De Grote Post, vzw Klein Verhaal