Scan 4 Diversity

S4D_logo_i2 (1)Scan 4 Diversity (S4D) is een platform voor de promotie van activiteiten die georganiseerd worden door de verenigingen die deel uitmaken van de verschillende federaties van minderhedenorganisaties.

 

 

S4D heeft twee gezichten:

– naar buiten toe gaat het over een cultureel centrum zonder gebouw; meer dan een website, gaat het over een virtueel cultureel centrum met een brede programmatie die overal in Brussel plaatsvindt.

– intern gaat het over een netwerk van mensen en organisaties die gebruik maken van dat platform om de relevantie en de zichtbaarheid van die activiteiten te versterken.

Een van de huidige problemen voor minderhedenorganisaties is de beperkte aandacht die door externen wordt besteed aan de activiteiten die ze organiseren. Deze activiteiten worden dankzij S4D niet alleen aangekondigd, maar ook gepromoot, gerecenseerd, gedeeld en aangeraden. De website werkt dus als kapstok voor videoteasers, fotoreportages, tips en beschrijvingen van de evenementen. De werking van S4D wordt gecoördineerd door een virtueel netwerk die de taken van onderhoud en redactiewerk op zich nemen. Voorlopig zijn de redactietaken volledig verantwoordelijkheid van FMDO. De redactie zou uitgebreid worden met deelnemers uit zelforganisaties en federaties, maar uiteindelijk ook met vrijwilligers (journalisten, schrijvers, fotografen, videasten) die werking kunnen steunen. S4D schenkt groot belang aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. Het resultaat moet intuïtief zijn voor de bezoekers, maar ook voor wie administratieve taken uitvoert of content voor de website en de activiteiten produceert.

Bezoek de website : http://www.scan4diversity.be

Meer info en contact?

brussel@fmdo.be

0488/90 92 03

Dit project werd uitgevoerd met de steun van het Stedenfonds.